Stor skillnad i prisökning av större lägenheter i Stockholm

Få har missat att större lägenheter har varit eftertraktade senaste året, framförallt i och kring Stockholm. Men tittar vi närmare på prisökningen på treor och fyror skiljer det sig rejält mellan olika kommuner i Stockholms län.

Gör som över 100 000 andra redan gjort – registrera dig för Hemnets nyhetsbrev.

Bilden visar genomsnittlig prisförändring av slutpriser på Hemnet under perioden 2020-01-01 – 2020-09-30 jämfört med 2021-01-01 – 2021-09-30. Jämförelsen avser 3:or och 4:or i Stockholms Län

Titta på kartan för att jämföra prisökningarna i olika kommuner i Stockholms län.Den data som har analyserat är den genomsnittliga prisförändringen av slutpriset mellan de tre första kvartalen  2020 och 2021.

Störst ökning i Danderyd

Störst har ökningen varit i Danderyd, där det genomsnittliga priset på treor och fyror har ökat med nästan 26 procent under perioden. Danderyd är tätt följt av Österåker på 21,3 procent, Nynäshamn på 22 procent och Ekerö på 18,9 procent. Tittar vi på de områden där priset ökat minst hamnar Sigtuna i botten med en ökning på 2,4 procent samt Södertälje på 4,8 procent. 

Erik Holmberg, analytiker på Hemnet, pekar på att intresset för större bostäder ligger som grund för de generellt sett stora prisökningarna under 2020 och 2021. 

– Bostadsmarknaden har varit het under året och i synnerhet för större lägenheter och villor. Boytan har blivit viktigare när man spenderar mer tid i hemmet, vilket de flesta gjort under pandemin. Det återstår att se vad som händer nu när många av restriktionerna lyfts. Men än så länge syns inga tydliga tecken på en minskad efterfrågan, säger han.