Bostadsmarknaden 2024 – så ska du tänka 

Det finns mycket att tänka på när du köper bostad, speciellt på en orolig och avvaktande marknad som nu. Det gör behovet av lokal kunskap och expertis ännu viktigare – där kliver LF Skaraborg in som en trygghet. 

Behöver du ekonomisk rådgivning? Kontakta LF Skaraborg tipsar Eva Engström. Bild: LF Skaraborg.

Efter drygt ett år av höjda räntor och en avvaktande bostadsmarknad ser trenden ut att börja vända. Data från Hemnet visar på ökade prisförväntningar, men samtidigt finns det mycket oro hur man ska agera just nu på bostadsmarknaden. 

– Mitt första råd är att du bokar en tid hos din rådgivare på LF Skaraborg för att gå igenom just din unika situation och vad som kan göras, säger Eva Engström, privatrådgivare på LF Skaraborg. 

Vill du ha rådgivning? Klicka här för att boka en tid hos LF Skaraborg.

Förutom personlig rådgivning är det bra att vara proaktiv i sin ekonomiska planering. Det kan handla om allt från att se över ditt sparande och ha rätt försäkring, till att regelbundet hålla ett öga på räntor och amorteringsplan.

Rörlig eller bunden ränta? 

En av de vanligaste frågorna som Eva och hennes kollegor får handlar om bunden eller rörlig ränta. Här finns dock inget enkelt svar, det handlar istället om din unika situation och dina ekonomiska förutsättningar. 

– När du tittar på om du ska binda räntan eller ha den rörlig bör du inte bara ta det som för tillfället är billigast. I stället bör du göra en mer grundlig genomgång av några olika saker, och fundera över din livssituation de kommande åren. 

Bunden eller rörlig ränta? Klicka här för att veta mer.

Några frågor att ställa sig är:

  • Är din inkomst stabil eller finns det risk att bli arbetslös?
  • Vill du gå ner i arbetstid eller vara föräldraledig framöver?
  • Hur länge ska du bo i din nuvarande bostad? 
  • Hur ser ränteutvecklingen ut framöver?

Klicka här om du vill veta mer om bolån hos LF Skaraborg.

Drivs av genuint engagemang 

En stor fördel med just LF Skaraborg är att bank, försäkringsbolag och fastighetsförmedling ryms under ett och samma tak. Dessutom ägs Länsförsäkringar av kunderna, vilket innebär att de inte drivs av vinst, utan av ett genuint engagemang. 

Eva Engström, privatrådgivare på Länsförsäkringar Skaraborg. Bild: LF Skaraborg.

– Vi står för god kundservice och personlig kontakt, med en stark lokal kännedom på de orter vi verkar. Samtidigt strävar vi efter att erbjuda konkurrenskraftiga räntor på våra bolån och är engagerade i hållbara och ansvarsfulla investeringar, säger Eva avslutningsvis. 

Ett tryggt bolån digitalt

Visste du att du kan få ett lånelöfte från LF Skaraborg digitalt? Allt du behöver göra är att fylla i din ansökan på deras sajt så får du ett preliminärt besked direkt. Klicka här för att se hur mycket du kan låna.