Det är Sveriges hetaste villakommun

Bostadsmarknaden för villor är just nu hetast i Lomma tätt följd av Linköping och Göteborg. Det visar en omfattande kartläggning baserat på statistik från Hemnet där antalet klick per objekt och dag har jämförts för samtliga kommuner under de senaste tre månaderna. I botten återfinns landsbygdskommuner som Årjäng och Hagfors.

Vill du veta mer om bostadsmarknaden? Eller ha koll på de senaste trenderna? Skriv upp dig för vårt nyhetsbrev.

– Vår kartläggning av drygt 200 miljoner klick visar på en tydlig urbaniseringstrend där trycket på villa-marknaden är som störst i eller i anslutning till våra större städer. Det är värt att notera att det är kraftiga prisskillnader i toppen av listan. En villa på Lidingö kostar exempelvis tre gånger så mycket som en villa i Linköping, säger Staffan Tell pressansvarig på Hemnet.

Skånska Lomma tar hem topplatsen i kartläggningen. Genomgående dominerar storstadskommuner och residensstäder listan som Hemnet tagit fram.

– Man kan se en tydlig urbaniseringstrend. Kommunerna i topp är eller ligger i närheten av lokala magneter i länen. I princip kan man säga att ju längre bort en kommun ligger från en sådan, desto svalare är marknaden, säger Staffan Tell.

Ska du sälja ditt hus? Här är några tips för en säker husförsäljning. 

Om Hemnet klickindex:

Hemnet klickindex är en kartläggning som visar de hetaste bostadsmarknaderna i Sverige på kommunnivå. Hemnet klickindex baseras på det genomsnittliga (median) antalet klick per bostadsobjekt och dag under det senaste kvartalet. Endast objekt som publicerats under perioden har analyserats. Om en kommun i genomsnitt har färre än femtio objekt ute på marknaden under kvartalet tas inte denna med i rankingen, eftersom enskilda objekt då kan få stor påverkan på indexet. Genom att mäta antalet visningar per dag kompenseras parametern att objekt i vissa kommuner normalt ligger ute längre och därmed har längre tid på sig att samla klick.