Skapa ett hem med VårgårdaHus – de bjuder på bygglovsavgiften

I södra delen av den lilla byn Allerum ligger Allerums Äng. Här säljer VårgårdaHus 20 villatomter – belägna mitt bland de böljande, skånska fälten. VårgårdaHus vägleder dig till ditt nya hem på Allerums Äng, från tomtköp till husbygge.

Husmodellen Villa Nygård med takkupa. Illustration: VårgårdaHus.

Området kring Allerums Äng präglas av en modern vingård, vilken du får som din närmaste granne när du bygger hus här. I Allerum bor du med lugnet på landet, samtidigt som du har närhet till staden. Från Allerums Äng tar du dig enkelt till Helsingborg via kollektivtrafik, på cykel eller med bil. 

Klicka här för att läsa mer om den fria bygglovsavgiften.

– Här kommer du få ett lugnt och harmoniskt boende i ett nytt och fint hus, utan större underhåll på många år. Du får landet-känsla samtidigt som du har nära avstånd till både Allerums by och Mariastaden, säger fastighetsmäklaren Linda Sandstedt på Länsförsäkringar, som förmedlar tomterna. 

Vägleder dig genom processen

Efter att du köpt tomten får du välja fritt bland VårgårdaHus husmodeller med sadeltak, och här kommer du snabbt hitta huset som passar dig och din familj. VårgårdaHus lokala agent finns där för att vägleda och skapa ett hem som passar just dina specifika önskemål och behov. Den höga standarden i alla VårgårdaHus är redan inkluderat i priset.

Tomtkarta över Allerums Äng. Illustration: VårgårdaHus.

– För just Allerums Äng kan vi rekommendera husmodellerna Nolhaga, Ljung, Ekhagen och Hagalund. Detta är husmodeller som passar in i landskapsbilden med många bondgårdar runt omkring. Väljer man putsad fasad på husen blir det en skånelänga, vilket också passar in i det öppna landskapet, säger Kevin Borggren, agent för VårgårdaHus.

Vill du läsa mer om Allerums Äng? Klicka här.

Bjuder på bygglovsavgiften

På Allerums Äng är det så smidigt det kan bli att bygga, tack vare VårgårdaHus smidiga husresa. Agenten guidar dig, och tar hand om hela bygglovsprocessen. På vargardahus.se finns dessutom ett erbjudande fram till den sista februari 2024 – de bjuder på bygglovsavgiften vilket är ett värde på 50 000 kronor. 

I närområdet finns det gott om vackra miljöer och aktiviteter. Hästgårdarna runt knuten, golfbanan på cykelavstånd och det aktiva föreningslivet är bara några exempel. Det är ett perfekt tillfälle för dig som drömmer om att bo på den skånska landsbygden. 

Husmodellen Villa Nolhaga. Illustration: VårgårdaHus.

– I området finns attraktiva skolor, fina promenadstråk, bra cykelvägar och goda pendlingsmöjligheter. Du bor med närheten till hav, natur, golf och Helsingborg – allt inom 15 minter, säger Linda Sandstedt. 

Efter dina önskemål

För husfasaden går det utmärkt att välja bland tegel, trä eller puts. VårgårdaHus planlösningar är välplanerade och mellan 93,6 och 200 kvadratmeter. Du kan välja bland 1-2-planshus, suterränghus, ladhus och vinkelhus. Detaljplanen är flexibel och det finns gott om utrymme för dig att, tillsammans med arkitekten, justera efter egna önskemål. 

Se mer av de olika husmodellerna här.

Tomterna är mellan 784 och 918 kvadratmeter, och du får bebygga 25 procent av tomten du köper. Från bygglov till inflytt är det 8-10 månader, förutsatt att VårgårdaHus byggprocess efter godkänt bygglov kan följas – sedan är det fritt fram att flytta in i ditt färdiga, skräddarsydda hus.