5 smarta tips för en smidigare flytt

En flytt innebär en stor förändring och det är många saker att hålla reda på innan allt är på plats. Med några tips från IF och lite god planering får du en smidigare ut- och inflyttning.

flytt_nyabilder_850x600_2

1. Innan du flyttar ut

Förbereda flytten kan du göra i god tid före flyttdagen. Ska du ha flyttfirma eller få hjälp av vänner att flytta? Gör du allt själv behöver du skaffa flyttkartonger, packmaterial och boka hyrbil. Anlitar du flyttfirma brukar de låna ut allt du behöver.

2. Packa som proffsen

Det är lättare sagt än gjort att packa rätt. Packa tunga saker som böcker i botten och fyll på med lättare saker. Använd filtar för att skydda ömtåliga saker som t.ex. tavlor. Märk flyttkartonger på alla sidor så blir det enklare att hitta efter flytten.

3. Under flytten

På själva flyttdagen gäller det att allt är packat och uppmärkt. Glöm inte att behålla några lampor så att du ser ordentligt. Det gäller även i bostaden du flyttar in i. Kolla med elbolaget att elen är påslagen i den nya bostaden. Se till att kartongerna ställs in rätt rum; kök, vardagsrum etc. så hamnar allt rätt från början.

flytt_nyabilder_850x600_1

4. Packa värdesakerna för sig

Smycken, datorn och andra värdesaker som du vill ha extra koll på är bäst att packa för sig i en separat väska och flytta själv så att den inte kommer på villovägar.

5. Glöm inte att ändra försäkringen

Den vanliga hemförsäkringen gäller i en månad för båda bostäderna – både den du lämnar och den du flyttar till. Men det är viktigt att du kontaktar ditt försäkringsbolag och uppdaterar dina uppgifter med t.ex. bostadsyta och vilka som ska bo på den nya adressen.

Här får du fler smarta flytt-tips av IF.