Var ligger skolan? Det ser du numera på Hemnet

Som ett led i Hemnets löpande arbete med att förbättra användarupplevelsen för bostadssökande inleds ett samarbete med SchoolParrot. Samarbetet innebär att Hemnet presenterar aktuell skoldata och gör det möjligt för besökare att exempelvis se vilka skolor som finns i en kommun som man är intresserad av.

– Tillgängligheten och kvaliteten för skolor och förskolor är helt avgörande för många som letar bostad. Genom vårt samarbete med SchoolParrot kommer Hemnet att ge våra besökare en ännu bättre sökupplevelse, säger Michelle Rea, product manager på Hemnet.

– Hemnet är en perfekt samarbetspartner för oss. Utbudet av skolor är mycket relevant för många som flyttar och det är också intressant att få redan på vad andra föräldrar och elever säger om skolor och dagis i ett område, säger Eric Gisaeus vd och grundare för SchoolParrot.

I dagsläget finns informationen om skolor på Hemnets områdessidor. På sikt är ambitionen även att man ska se avstånd till närmaste skola eller förskola på samma sätt som man idag kan se exempelvis avstånd till vatten för ett specifikt bostadsobjekt.

Här kan du se ett exempel på hur det ser ut på områdessidan.