Hemnet använder AI för enklare bostadssök

Med hjälp av artificiell intelligens och bildigenkänning lanserar Hemnet en ny funktion för att identifiera och tillgängliggöra planlösningar i bostadsannonsen.

– Vi vill göra det enklare för de som söker bostad att hitta planritningen utan något extra jobb för mäklaren. Istället är det en algoritm som själv hittar planritningar bland bilderna som laddas upp. Det här är något som våra användare länge efterfrågat och det känns jättekul att ny teknik för bildigenkänning möjliggör detta, säger Francesca Cortesi tf produktchef på Hemnet.

Från och med nu kommer bostadsannonser på Hemnet att ha en särskild knapp som tar användaren direkt till planlösningen i bildspelet. Lanseringen är ett steg i Hemnets arbete att använda artificiell intelligens och bildkänning för att skapa en ännu bättre användarupplevelse för alla bostadssökande.