Bygg poolen på hösten och bada till våren

Att bygga pool är ingen dröm som måste läggas på is bara för att sommaren är slut. Hösten en bra tid att bygga pool på – tomten används inte lika mycket och du slipper uppbokade poolmontörer.

Foto: Folkpool.

Det är vanligt att vänta med att planera och bygga pool till vår och tidig sommar. För många entreprenörer är det årets mest hektiska – vilket kan leda till långa väntetider för dig som vill ha pool. Därför kan det vara bra att istället börja planera poolbygget redan till hösten.

Bygg din egen drömpool i Folkpools poolbyggare – klicka här.

Fördelar med hösten

Förutom lediga poolmontören, är en av de bästa anledningarna att att trädgården hinner återställas till sommaren. Från planteringar ill saker runtom poolen, exempelvis trädäck och stenläggning.

– Det gör inte så mycket att ha ett byggprojekt på tomten under hösten. Dessutom brukar poolmontörer ha kortare väntetider under den perioden, säger Magnus Holgersson på Folkpool.

Hitta din närmaste Folkpool här.

Dessutom är det oftast varmare och torrare i marken på hösten än våren – vilket gör att grävarbetet är mycket lättare. I vissa delar av Sverige kan du till och med gräva långt in på vintern.

Foto: Folkpool.

Planera din drömpool

Ett bra första steg när du vill bygga pool är att samla inspiration, spara bilder och skriva ner tankar. När du har en vision är det bra att kontakta en erfaren poolleverantör för att planera själva bygget.

– Kontakta en erfaren poolsäljare så kan ni tillsammans gå igenom dina önskemål och din trädgårds förutsättningar. Då får ni tillsammans fram det bästa underlaget för en offert. De flesta väljer en helhetslösning där allt ingår, men är du händig kan du göra vissa delar själv, säger Magnus avslutningsvis.

Vill du veta mer? Klicka här.

Visste du att…

Folkpool har sålt över 20 000 pooler sedan företaget startades 1968. Med rikstäckande försäljning och service genom auktoriserade återförsäljare, finns Folkpool med butiker på cirka 30 orter runt om i landet.