Därför ska London skaffa fler dricksvattenfontäner

London ska utöka antalet dricksfontäner, målet är att minska avfallet från plastartiklar, skriver the Guardian. Utökningen är en del i arbetet att göra London till en mer hållbar stad.

Enligt en studie av vattenfontänerna har vatten motsvarande 16 000 halvlitersflaskor tappats från två fontäner vid Liverpool Street Station på mindre än en månad.

– Under fler år har våra offentliga dricksvattenfontäner förkastats och eftersatts medan avfallet från engångsplast har rusat i höjden. Vi har bestämt oss för att vända på den trenden och hjälpa till att leverera mer än hundra nya gratis, offentliga fontäner i staden som alla kan ta del av, säger Londons borgmästare Sadiq Khan till the Guardian.

I Sverige har frågan kring offentliga dricksvattenfontäner diskuteras i Göteborg, skriver Aktuell Hållbarhet. Det blev särskilt aktuellt under den heta sommaren som varit.

– Göteborgarna får miljövänligt, gott och gratis dricksvatten på fler platser i staden. Att öka tillgängligheten till dricksvatten bidrar till att skapa ett mer hållbart samhälle, sade Andreas Severinsson, chef för stadsbyggnadsenheten på Kretslopp och vatten, till Aktuell Hållbarhet.

Hur ser ett hållbart liv egentligen ut? Och vad kan du som privatperson göra för att faktiskt påverka den miljö vi lever i. Detta djupdyker Hemnet i tillsammans med vår partner Riksbyggen.