Pooltrenderna som syns i Sverige

Stege eller trappa? Enfärgad eller mönstrad? Även pooler påverkas av trender men förändras inte lika snabbt över tid som andra produkter, det vet Magnus Holgersson på Folkpool som under många år sett trender komma och gå. – För 20 år sedan skaffade många pool för att enbart bada i den, så är det inte i dag, säger han.

Det Magnus menar är att nyttjandet av en pool har förändrats under de senaste 20 åren. I dag är miljön runt omkring poolen viktig och det har blivit en plats där familjer umgås, njuter och badar. – Generellt sett förändras pooltrender långsamt, men visst ser vi förändringar. I dag vill många ha en trappa för att kunna ta sig i och ur poolen, tidigare var det stege som gällde, säger Magnus.

Poolmodellen Folkpool Classic.

Större eller mindre pooler?

Storleken på pooler har gått ner något. Den mest populära modellen som Folkpool säljer är fortfarande Folkpool Classic, en 4 gånger 8 meter stor rektangulär pool som passar de flesta tomttyper. Det är, precis som namnet avslöjar, en riktig klassiker i svenska trädgårdar. – Det finns även en storlek som vuxit i popularitet, den är 3,5 meter gånger 6,5 meter. Varför mindre pooler blir vanligare är framförallt en utrymmesfråga. Ofta är dessa små pooler välutrustade trots sin storlek då man vill ha kvalité trots en begränsad yta.

Hitta din favoritpool hos Folkpool – läs mer här.

Liner – sätter färg på poolen

I en pool monteras alltid en liner som är en måttanpassad duk som fungerar som tätskikt. Linern är också något som följer trender. Det går att välja färg och mönster vilket påverkar poolens utseende. Framförallt är mosaikmönster populära men nu syns även att gråa nyanser som påminner om betong.  – Självklart kommer nya trender kring färg och mönster. Det fina med en linerpool är att du kan byta färg eller mönster och på så sätt även utseendet. Gällande poolmodell är den klassiska rektangulära väldigt stark, vilket ser ut att hålla i sig, säger Magnus.

Poolmodellen Folkpool Octavia.

Enklare poolskötsel

En pool kräver skötsel, men är inte så tidskrävande som många tror. Förutom dosering av klor behöver du städa den med jämna mellanrum. För att underlätta arbetet för poolägare finns det poolrobotar som automatiskt rengör poolen – likt en robotgräsklippare klipper gräset. – Smarta produkter som förenklar skötseln tror jag kommer att bli allt mer populärt. Exempelvis saltklorinatorer som renar vatten med automatik samt mätstationer för vattenkvalitet som gör att du kan läsa av statusen i poolen från telefonen, det ser vi är oerhört uppskattat, säger Magnus.

Drömmer du om en pool? Kontakta en säljare hos Folkpool här.

Visst du att…

Folkpool har sålt över 20 000 pooler sedan företaget startades 1968. Folkpool har rikstäckande försäljning och service genom auktoriserade återförsäljare, som finns på cirka 30 orter runt om i landet.