Carolina Gynning: Så här slappnar jag av hemma

Tusenkonstnären Carolina Gynning har många järn i elden. Efter långfilmsinspelning och boksläpp är hon nu aktuell med en serie glas för Cervera. Hemnet tog reda på hur Carolina gör när hon varvar ner i lägenheten i centrala Stockholm.

Vad är det första du gör när du kommer hem? – Det är faktiskt att krama min kille och sen byter jag till myskläder. Jag trivs bäst att slappa runt i t-shirt och joggingbrallor. Men om vi ska vidare ut blir det någon het outfit istället.

Du är ständigt i farten och har både parfymer, konst och böcker som bär ditt namn. Hur gör du för att slappna av? – Blogga till exempel, eller slösurfa runt på andras bloggar och sajter. Eftersom jag inte är någon kontorsråtta utan står och målar in min ateljé på dagarna blir det avkoppling att sitta framför datorn hemma. För mig är det också viktigt att träna för att må bra. Det, att gå i terapi, och bli äldre har hjälpt mig att finna ett inre lugn. Det betyder inte att min energi försvunnit, bara att den ser annorlunda ut nu än för några år sedan. Jag är 32 år och har andra värderingar nu helt enkelt.

Vilken är din favoritmöbel hemma? – Jag inspireras av många möbeldesigners och älskar designmöbler men är superdålig på namn. Har en hel del fina möbler hemma men glömmer alltid bort vem det är som gjort den efter köpet, haha. En favorit är marmorbordet i vardagsrummet. Eftersom det är rätt kaosigt i min ateljé tycker jag om att ha det strikt hemma. Vita och rena ytor gillar jag, då blir jag lugn.

Har du din egen konst på väggarna? – Nej, inte nuförtiden. Förut, i min gamla lägenhet, hade jag en av mina favorittavlor upphängd men när vi flyttade hit kändes det inte rätt. Jag jobbar så mycket med konsten på dagarna att jag vill kunna släppa den på kvällen. Däremot gillar jag att köpa konst och har många verk av ”upcoming” konstnärer. Jag har ingen lust att investera 500 000 i en tavla utan gillar att leta upp konstverk av spännande konstnärer till bra pris. Min favoritstil är street och popart, som även inspirerar min egen konst.

Föredrar du middagar i köket eller vardagsrummet? – På golvet i vardagsrummet, vårt bord är så lågt! Jag och min kille gjorde misstaget att ställa in en tv i köket, så om vi äter där fastnar vi bara framför tv:n.

Meditation eller konversation? – Både och! Jag skulle inte kunna leva utan någon. På dagarna så pratar jag massor och på kvällen är jag mer meditativ.

Brukar du varva ner med ett bad och hur ser din badrutin i så fall ut? – Vi har inget badkar men en ett jättehärligt badrum med en enorm dusch så det känns som att man står under ett vattenfall i regnskogen. Jag är helt besatt av att vara ren, fräsch och fin så för mig är det jätteviktigt med ett härligt badrum.

Vilka saker hittar man på ditt nattduksbord? – Där hittar man en bok. Nu är det ”Just kids” av Patti Smith som jag precis har börjat på. Under semestern så kom jag in i värsta läsflowet och kan verkligen rekommendera ”Kråkflickan” av Jerker Eriksson och Håkan Axlander- Sundqvist.

Till sist, var i din lägenhet trivs du bäst? – Vardagsrummet. Det är gigantiskt med stor öppen yta och högt i tak, precis som jag vill ha det.

 

Text: Hemnet-redaktionen