Höstens härligaste hemböcker

Höstrusk, grå himmel och slagregn. Vad kan kännas bättre än att kura upp i soffan och låta sig inspireras av nya idéer för hemmet? Vi har valt ut några av höstens härligaste böcker om hur du förnyar hemma.

 

Inred med vintage

En ordentlig inspirationskick till att skapa personlig känsla i hemmet – med gamla ting i ett nytt sammanhang. Som hur du arrangerar ett stilleben med en gammal trälåda eller ”skapar” vintagekänsla i ditt nya plank. Här finns också stilsäkra tips på hur du väljer rätt färg eller fyndar rätt prylar för att få till den rätta känslan.

Författare: Elsa BillgrenFoto: Elsa BillgrenFörlag: Bonnier Fakta

 

Rum för kidsen

Isabelle Mc Allister från Äntligen hemma och Fixa rummet bjuder på en härligt färgrik bok, späckad med roliga tips och gör-det-själv projekt för både vuxna och barn. Lekfullt om hur man bygger en koja, sätter upp en gunga i taket och uppmuntrar till lek och rörelse. Även en hel del förslag på praktiska lösningar för hur man delar upp ett rum mellan syskon, förvarar effektivt och fixar rätt belysning. Detta är en riktig inredningsbibel – på barnens villkor!

Författare: Isabelle McAllisterFoto: Jenny BrandtFörlag: Bonnier Fakta

 

Hej! Kreativa hem

Hur blir egentligen en inredning till? Vad är det som styr oss att vi får den stil vi har? Slumpen, arvet eller våra olika intressen? Till dessa frågor finns naturligtvis hundratals olika svar. Författarna till denna bok har träffat några av Sveriges mest intressanta konstnärer, inredare och andra kreativa personer som gläntat på dörren till både sitt personliga hem och till sina tankar kring varför hemmet ser ut som det gör.

Författare: Christina Breeze och Moa SamuelssonFoto: Alexander Lagergren, Bobo OlssonFörlag: Printz Publishing

 

Modernt lantliv – en inrednings- och idébok

En bok för kreativa inredningsintresserade som gillar att skapa egna detaljer till hemmet. Vad sägs om att skapa en ljuskrona av ett cykelhjul eller ett soffbord av en koffert? Uttrycken är lantliga med ett industriellt inslag.

 

Författare: Anna ÖrnbergFoto: Tommy DurathFörlag: Bokförlaget Semic

 

Gör om hemma

Känns det trist och tråkigt hemma? Eller har du dålig förvaring eller fantasilösa färger? Inredaren Andrea Brodin Engsäll, som också driver bloggen Mellan damm och glam på Amelia, bjuder på enkla tips på förnyelse och styling – rum för rum – till en begränsad budget.

 

Författare: Andrea Brodin EngsällFoto: Daniel CohnFörlag: Norstedts

 

Rensa ut & lev lättare – en smart guide till ordning hemma

Eva Maria Karlander är friskvårdsterapeuten som upplevde det egna hemmet som en energitjuv – och tog tag i problemet. I denna guide visar hon på ett pedagogiskt vis hur du tar dig an hemmets olika härdsmältor – bit för bit. Rensa ut en låda eller skrubb i taget och uppnå känslan av ett mer harmoniskt hem.

 

Författare: Eva Maria KarlanderFörlag: Hoi förlag