Isabelle McAllister säljer sin färgsprakande Söderlya

Grundtanken var att skapa ett öppet och härligt hem med färg som binder samman hemmet och skapar trivsel. Foto: Fantastic Frank

Bloggaren och TV-inredaren Isabelle McAllister säljer nu sin kreativt inredda lägenhet på Bondegatan 7. Den färgsprakande trean vid Nytorget på Södermalm har fått stor uppmärksamhet i flertalet bloggar och inredningsreportage. Vi gillar Isabelles spännande stil och bad henne därför berätta mer om lägenheten.

– Grundtanken var att skapa ett öppet och härligt hem med färg som binder samman hemmet och skapar trivsel. På bilderna kan det se lite hårt ut men lägenheten är ljus och färgerna mjukt pastelliga, förklarar Isabelle.

Isabelle McAllister är en välkänd svensk designer och journalist, vi känner henne som programledare från TV-program som Äntligen Hemma och Fixa rummet. Isabelle arbetar även med flertalet andra projekt, skriver böcker och håller föreläsningar inom design och inredning.

Nästan varje kvadratmeter har stylats och plåtats i hennes arbete. Foto: Fantastic Frank.

Barnrummet har byggts om sju gånger

Lägenheten har hunnit förändras många gånger under de nio år som Isabelle och hennes familj bott på Bondegatan. Nästan varje kvadratmeter har stylats och plåtats i hennes arbete. Väggarna har målats om i flera olika färger. Barnrummet har byggts om ungefär sju gånger.

– Det mesta i mitt hem är saker som jag helt enkelt har blivit kär i och sparat från olika jobb. Jag kör inte på säkra kort utan gillar att förändra och testa nya saker, berättar Isabelle.

Var hittar du inspiration till din styling?

– Jag gillar återbruk och att göra om saker. Soffbordet räddade jag till exempel på gatan när det var på väg att slängas i en container. Kakelplattorna är insamlade från olika kakelställen och sedan pusslade jag ihop dem, berättar hon.

Barnrummet har byggts om ungefär sju gånger. Kakelplattorna är insamlade från olika kakelställen. Foto: Fantastic Frank.

”Vi gifte oss här!”

Tidigare var lägenheten uppdelad i flera mindre rum. Isabelle valde att riva väggarna mellan köket, hallen och ett av sovrummen för att skapa en öppen planlösning. Sovrummet, som idag är inrett till barnrum, har försetts med skjutdörrar.

– Det bästa med lägenheten är att flera saker kan pågå samtidigt men att man ändå är tillsammans. Barn och vuxna kan enkelt umgås utan att man är i vägen för varandra, förklarar Isabelle.

Vilket är ditt bästa minne från lägenheten?

– Vårt bröllop! Ceremonin hölls på innergården. Sedan hade vi festen uppe i lägenheten med 48 sittande gäster och det blev en riktig röjarfest. Jag kan tillägga att vi har världens bästa grannar.

Var kommer ni flytta nu?

– Vi kommer bo kvar i samma område på Söder. Renoveringen kommer gå att följa på min blogg och Instagram, avslutar Isabelle.

Väggarna har målats om i flera olika färger. Foto: Fantastic Frank.

Mer om Isabelle: Isabelle McAllister Creative Agency Bloggen DOSFAMILY där hon bloggat om inredningen Instagram @isabellemcallister

Text: Hemnet-redaktionen