Hur föds inredningsdrömmen?

Ofta är inredningsintresset något som väcks till liv när man flyttar till sitt första egna hem. Men det finns undantag. Elin Rydvall var en av de entusiastiska inredarna i vår tävling ”Inred HemnetHemmet”. Hon är 16 år, bor hemma och går i gymnasiet. Vi började fundera över varför allt fler unga svenskar har inredning som sin passion och frågade Elin om detta, hennes bidrag i tävlingen och vart passionen kan ta henne i framtiden.

Vet du hur ditt inredningsintresse började? – Jag tror att det kommer från min mamma och mormor som alltid varit intresserade av att skapa ett trevligt och inbjudande hem. Som ensambarn har jag också haft en del att säga till när vi renoverat vårt hus. Det var verkligen schysst att jag var inkluderad i processen.

Jag funderar mycket på hur jag skulle göra om saker, hur jag skulle ändra färger, möbler och material i de rum som jag befinner mig i. Så här har jag tänkt i många år, kanske fem år.

Bloggande och inspiration? – Förra julen startade jag min blogg och gick från att bara titta på andra till att lägga upp mina egna tips, moodboards och nyheter som jag hittar. Det ger mig mycket energi och bidrar till att jag står ut under jobbiga perioder i livet.

– Bloggen har också hjälpt mig att utvecklas. Jag har gått från att bara titta på hemsidor till att gå på butiksbesök och på mässor. Jag hämtar inspiration från offentliga miljöer och naturen. Inredaren Maria Celin är en person jag inspireras av, men jag försöker undvika att titta för mycket på andra bloggare för att jag vill hitta min egen riktning.

Hur tänkte du med ditt bidrag till Inred HemnetHemmet-tävlingen?

elinrydvall_600px

 

– Jag valde att inreda sovrummet, ett rum där man ska känna sig rofylld och avslappnad efter en dag med många måsten och uppgifter. Därför valde jag att använda mig av ljusa och naturliga färger som bas med komplement av mörkare färger. Det ljusa och naturliga gör att rummet blir avslappnande och fräscht. Kompletterar man sedan med mörkare färger får rummet en annan karaktär och blir mysigt. Med några detaljer i koppar och guld adderar man en modern, stilrent och lyxig stil till det hela.

Hur ser din framtid inom inredning ut? – Jag ska försöka söka in till Konstfack i Stockholm men jag vet även att det finns många utbildningar utomlands. Att upptäcka nya miljöer är något som inspirerar mig. Jag vill gärna jobba som inredare både i Sverige och utomlands och mitt främsta mål är att hjälpa människor att trivas i sina hem. En framtid som inredare skulle vara ett riktigt drömjobb.

Jag har också en dröm om att driva ett företag som liknar Ikea. Men istället vill jag tillverka närproducerade möbler till ett rimligt pris så att alla människor kan handla snygga möbler som samtidigt bidrar till en mer hållbar miljö.

Mina drömmar är stora men jag vill utnyttja mitt arbete till att bidra till samhället. Med rätt kontakter, utbildning och viljestyrka tror jag att jag kommer att lyckas.

Kolla in Elins blogg One Dream For Me 

 

Text: Hemnet-redaktionen