Gör en somrig uppdatering i sovrummet!

När sommaren och den underbara skinande tiden är här, är det fint att även ljusa upp sitt hem i härliga ljusa, svala textilier och detaljer. Royal Design ger sina bästa tips på hur du på bästa sätt gör en fräsch sommaruppdatering i sovrummet – till alla i familjen. 

Vuxnas sovrum – blommigt

Vill ni få till en riktigt somrig känsla snabbt och enkelt? Addera något blommigt, som ett påslakan till exempel. Andra detaljer som höjer sommarkänslan är en vit sängkappa i linne och vaser med lite blommor i – kanske från din egen trädgård – som kan placeras på sängborden eller i fönstret.

Sovrum-vuxen
Shanghai Garden Påslakan från Designers Guild. Mira Sängkappa från Himla. Wave Vas från House Doctor. Ingrid Lampskärm från Watt&Weke. Kastehelmi Ljuslykta från Iittala. Justin Matta från Linie Design.

Tonåringarnas sovrum – New England

När det kommer till tonårsrummet kanske inte blommigt går hem alla gånger. Satsa då hellre på ett mer coolt New England-tema i blå detaljer som passar utmärkt till både killar och tjejer. Till sängen passar det med ett påslakan i vitt med blåa stjärnor och på väggen ett par läckra tavlor målade av Ylva Skarp.

Sovrum-tonåring
Pläd från Bloomingville. Gatto Bordslampa från Flos. Magical Place Poster & Blue Poster från Ylva Skarp. Stars & Stripes Påslakan från Gant Home. Ceramic Blomkruka från Bloomingville. Elliot Matta från Linie Design.

Barnens sovrum – pastell

Pastell i form av mintgrönt, rosa, och gult – perfekt för att göra det somrigt i de mindre barnens rum! Lägg in en mjuk matta eller fina tygkorgar. Dekorera sängen med mysiga gosedjur och mönstrade kuddar för att skapa ett lekfullt intryck. Rensa även bort mörka detaljer och leksaker och låt de ljusa stå framme så har du skapat ett fint och ljust somrigt barnrum.

Sovrum-barn
Air Ballon Lampa från Ferm Living. Sleeping Squirrel Påslakan från Bloomingville. Teepee Kudde & Mountain Tops Kudde från Ferm Living. Oona Matta från Normann Copenhagen. Mint Dot Korg & Rose Billy Korg från Ferm Living.

Text: Ida Ahlstöm, Ida InrederRoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler och inredning för hela hemmet. Här hittar du årets inneprylar till säsongens uterum, perfekta presenter och massor av härlig design!