Skapa din egen smarta förvaring!

Hösten är här och en ny termin har precis dragit igång. Sommarkläder ska bort, barnen har växt ur sina leksaker och förrådet svämmar över. Behovet av organisation är skriande. Känns det igen? Följ vår artikelserie där förvaringsexperten Paulina Draganja, som driver bloggen Förvaringsdrottningen, tipsar om hur du enkelt tar dig an rum för rum.

Behöver förvaring kosta? Den frågan får jag ofta – och svaret är både ja och nej. Det beror nämligen på viken funktion du är i behov av. Ibland finns funktionen i saker du redan har hemma och då behöver du ju inte köpa dyra förvaringslösningar. Så fundera först igenom vad det är du är ute efter och kolla om du har den funktionen någonstans i ditt hem. Några exempel på detta:

  • Långa örhängen och halsband vill gärna trassla in sig i varandra. En supersmart förvaringslösning gör du själv genom att fästa öglor på undersidan av en galge.

  • Vill du ha ordning i dina lådor? Lägg inte allt i samma låda utan dela av stora lådor med mindre lådor.  De mindre lådorna kan ju lika gärna vara typ skokartonger eller liknande! Med dessa kan du avgränsa lådor i köket, barnrummet eller garderoben.

  • Har du kvar dina gamla CD-skivshållare? Perfekt att förvara t.ex. Pixiböcker i! Då slipper du ha dessa smågrejer på hela golvet och dessutom perfekt att ta med på resan.

  • Sladdar som trasslar? Ta en gammal toarulle till hjälp! Tycker du att den ser trist ut kan du göra som jag och pynta den med sådan mönstrad tejp eller annat fint.

Så använd fantasin och tänk utanför den så kallade boxen, så kommer du att märka att du kan återanvända många saker som du har i ditt hem till att skapa egna smarta, fina och personliga förvaringslösningar!

omslagsbild
Paulinas bok ”Förvara smart”. Foto: Ulf Huett/Bokförlaget Semic

Tips! Satsa på förvaring som håller i längden. Börja med en bas från t.ex. Elfa och komplettera med fler smarta funktioner allt eftersom!

Elfa logo_ECBO