Snabba julklappstips till hela familjen!

Brukar du alltid vara ute i sista minuten i julklappsletandet? Varför inte vända den trenden i år och börja leta efter de perfekta julklapparna redan nu! Royal Design tipsar här om fina klappar att ge bort till nära och kära.

Till henne

En stilren klocka i brunt läder är alltid ett säkert kort att ge bort. Det är ett smycke som kommer att komma till stor användning livet ut och lädret blir bara mjukare och finare för varje år som går.

Mässingsljusstakar går det väl inte att ha för många av? Dessa vackra ljusstakar är i liknelse med två blomblad, som har ett kronljus i mellan sig. De passar både att stå var för sig samt även i grupp med flera stycken.

En till vas i den så kallade vasgarderoben är heller inte fel att ge bort. Då alla snittblommor inte passar i alla vaser, kan det vara kul att ha flera i sin samling. Satsa på att slå in en klassisk vit vas i paketet som platsar i allas hem oavsett stil.

Färgglada och riktigt läckra glasunderlägg piggar upp vilket matbord eller soffbord som helst. Det är en praktisk och fin julklapp att ge bort till någon som ofta dricker té eller kaffe och behöver någonstans att ställa koppen på.

Klocka från Daniel Wellington. Ljusstake från Skultuna. Vas från Kähler. Glasunderlägg från Gynning Design. Klicka här för att komma till hennes julklappar.

Till honom

Är han matintresserad och står mycket i köket och lagar mat är ett par bra salt- och pepparkvarn guld värt att få i julklapp. Dessa höjer matlagningen till en annan nivå.

Lyxiga manschettknappar i mässing är kanske inget som man handlar till sig själv, därför kan det vara extra roligt att få ge bort det till någon.

Eller ett par tuffa och lekfulla whiskyglas som har rundad botten och på så vis lutar glaset när det placeras på bordet, och då får man känslan av att de kommer att välta. Blir garanterat ”snackisen” på kvällen när de tas fram.

Ett par grymma trådlösa hörlurar i skinn, står säkerligen högt upp på mångas önskelistor i år. Dessa har en touchfunktion på sidorna för att justera bland annat låtarna och ljudet.

Salt- och pepparkvarn från Le Creuset. Manschettknappar från Buster + Punch. Whiskyglas från Sagaform. Hörlurar från B&O Play. Klicka här för att komma till hans julklappar.

Till de små

Känns väggarna lite tråkiga i ett barns rum är väggdekor som man klistrar på väggen ett roligt alternativ att ge bort. Där även barnet själv kan vara med och sätta upp dem på väggarna.

Eller en söt liten hylla i form av ett moln att sätta upp på väggen, för att placera några favoritsaker på.

För att tidigt lära sig om världen och dess världsdelar, hav och länder är en matta som är en världskarta en mycket fin och uppskattad julklapp att ge bort till ett barn som snart ska börja skolan.

Det klassiska dockhuset har kommit i en mer modern tappning nu och denna går även att hänga upp på väggen för att få den i barnets nivå. En plats där de små garanterat kommer att stå och pyssla och leka i flera timmar!

Väggdekoration från Ferm Living. Hylla från Bloomingville. Matta från Designers Guild. Dockhus från Ferm Living. Klicka här för att komma till minstingarnas julklappar.

Text: Ida Ahlström, Ida Inreder

 RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler, belysning och inredning för hela hemmet. Här hittar du både designklassiker och nya favoriter för alla rum!