En gran – fyra stilar!

Hur kommer julgranen att se ut hemma hos dig i år – guldig, silvrig eller kanske lekfull? RoyalDesign.se tipsar om fin dekoration att pynta julgranen med.

Den guldiga julgranen

Vill du skapa en vacker julgran som har en lyxig touch är mässingsdekoration ett hett tips att hänga i julgranen. Blanda både julkulor och andra julornament så blir det en fin mix. Sedan passar det förstås också väldigt bra att ta in några dekorationer eller julkulor i någon färg som då finns på den övriga juldekorationen i rummet – som till exempel, rött, vinrött, grönt eller blått. Då skapas det en fin röd tråd i julpyntet.

Julkula
Julkula från House Doctor. Här hittar du mer till den guldiga granen.
Julornament
Julornament från Stelton.

Den silvriga julgranen

För att skapa en stilren julgran är det fint att hänga upp silvriga julkulor och dekorationer. Just den metallen har vi också fått se mycket av på senaste tiden och har du andra detaljer i rummet som är i silver fungerar det alldeles utmärkt att fortsätta att ha det på juldekorationen också. Sedan är det såklart även fint här att hänga upp några julkulor och julornament i en färg – ett tips är att köra på någon värmande färg som vinrött eller rött då silver är en kall metall.

Julkulor
Julkulor från Kähler. Här hittar du mer till den silvriga granen.
Julkula
Julkula från Rosendahl.

Den lekfulla julgranen

Eller så kör man all-in tillsammans med barnen och skapar en härligt lekfull julgran, med roliga julkulor som är formade som bland annat en tomte, gris och ren. Här gäller det att låta fantasin flöda för alla i familjen, och låt också gärna alla göra varsin dekoration att hänga upp. Då skapas en unik julgran som varje år alltid blir som en ny.

rd50_5
Julgranskulor från Alessi. Här hittar du mer till den lekfulla granen.
Julgransdekoration från Rosendahl.
Julgransdekoration från Rosendahl.

Julgransfot

En detalj som lätt glöms bort bland alla julkulor och julornament är julgransfoten. Det är faktiskt en detalj som syns (så länge det inte ligger en massa paket under granen förstås) och som gör stor skillnad på helheten. Ett tips är då ta bort några kvistar och grenar allra längst ned så att julgransfoten framhävs mer och blir en del av juldekorationen.

Julgransfot
Julgransfot från Skagerack. Här hittar du mer om julgransfoten.
Julgransfot
Julgransfot från SMD Design.

Julgransmatta

Sedan är en rund julgransmatta en ombonad och fin detalj att ha under julgranen. Som alla julklappar kan placeras på. Nu finns sådana i en mer modern tappning – till exempel i en cool grafisk stil i svart och vitt. Välj den stil som passar bäst in i ditt hem.

Julgransmatta
Julgransmatta från Ferm Living. Här hittar du fler julgransmattor.

Text: Ida Ahlström, Ida Inreder

 RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler, belysning och inredning för hela hemmet. Här hittar du både designklassiker och nya favoriter för alla rum!