Så minns vi inredningsåret 2016

Grått, marmor, mässing och koppar – ja, sällan har vi väl sett en så tydlig trend i inredningen som vi gjorde 2016.  Vi har satt ihop en lista på vad som präglade bostadsannonserna förra året. Hur många kan du pricka av?

Grått är flott!

Ja 2016 var väl året när vi verkligen lämnade ljust och fräscht för gott och lät det grå ta över våra hem. Den grå väggfärgen har ju varit populär i några år nu, men 2016 blev det både mörkare och mörkare på väggarna och till slut körde vi även grått på möbler, textilier och målade även in både lister och dörrar i grått.

grå
Grått är flott – både på väggar, gardiner och soffa. Foto: Skandiamäklarna

Färgad metall överallt

Koppar och mässing hypade verkligen under förra året! Det spred sig som en löpeld och det fanns nog inte en inredningspryl som inte kunde fås i dessa snygga metaller: korgar, ljusstakar, beslag, köksblandare och massa mer.

mässing
Mässing var superhett 2016! Foto: Vision fastighetsmäklare

Älskade marmor

Ja, även marmorn har varit poppis ett bra tag men såg nog sin absoluta storhet under 2016. Bänkskivor, bordsskivor, sängbord, allt kläddes i marmor (både äkta och fuskvarianten).

trender-gra
Marmor såg vi i väldigt många kök. Gärna i kombination med andra trender som grått och mässingsdetaljer. Foto: Innerstadsspecialisten

Skrynkliga linnelakan

Åh, dessa snygga linnelakan som fick sängen att se sådär härligt obäddad ut – och det var den många gånger också! För 2016 såg vi även ett tydligt trendbrott i hur man visade upp bostäder i annonserna. Från det opersonliga, där inte ett spår skulle synas av säljaren, fick vi nu se dukade frukostbord, händer i fruktskålen och sängar som såg ut som något just klivit upp.

grå2
Den slarvigt bäddade sängen med skrynkliga linnelakan hypade förra året. Foto: Skandiamäklarna

Den nakna glödlampan

Ja förra året var verkligen INTE lampskärmens år! Plötsligt rök den all världens väg och kvar stod en uppsjö av lampfötter med nakna glödlampor i olika former och storlekar.

stylingbild2
Lampskärmen var ute och glödlampan var inne! Foto: Fastighetsbyrån

Tavelväggen med prints och posters

Prins och posters, arrangerade i spretiga tavelväggar, helst i svartvitt – så dekorerade vi våra väggar under 2016.

tavelvägg
Halvslarvigt arrangerade tavelväggar var väl förra årets signum när det gällde väggdekoration. Foto: Husman Hagberg

Älskade, hypade kaktus

Om 2016 var ananasens år (ni minns väl ananaser på skålar, kuddar och affischer) så var 2016 kaktusens år. Vi såg knappt ett stylinguppdrag som inte innehåll minst en kaktus – gärna fler!

kaktusar
Ingen bostadsannons utan en kaktus! Foto: Bjurfors

Vad säger ni, hur många trender kunde ni pricka av på trendlistan 2016?