Trendspaning på Formex 2017

Två gånger om året samlas hela inredningsbranschen under samma tak för att ta del av nyheter inom inredning och design på Formex. Royal Design var där tillsammans med Ida Ahlström, som kikade på nyheter inför vårens kollektioner och siar om vilka trender som slår stort under vår och sommar 2017.Hur var ditt besök på Formex? – Som vanligt var jag mycket spänd och förväntansfull inför mitt Formex-besök. Här hittar jag alltid massor med härlig inspiration som jag tar med mig till framtida projekt. Trots att trender och nya produkter redan cirkulerat runt på sociala medier och i varumärkenas pressutskick så är det ändå alltid något speciellt att få se allt med egna ögon och få klämma och känna på allt!

Vilken monter var din favorit? – Jag fastnade verkligen för Himlas monter, och det kan bero på att den fick mig att längta till våren och värmen med alla de linnetyger som fanns i sängkläder, dukar, servetter, kuddfodral och plädar. Sedan föll min blick direkt på den underbara korallfärgen som fanns på flera detaljer, och som tror jag att vi kommer att få se mer av i vår – gärna ihop med grått som blev en grymt snygg färgkombo!

1
Produkter från Himla

Vilka färger är trendiga 2017? – Den stora trendfärgen under 2016 var blått i flera olika nyanser. Blått kommer vi också att fortsätta att se under året och då tillsammans med grönt – i princip varenda monter på Formex hade grönt på någon detalj! Så det kommer absolut bli ett grönt år i inredningsvärlden, både själva färgen och att tänka grönt och miljömässigt. Andra trendfärger är rosa och brända gula och röda toner, och som jag nämnde tidigare: korall.

2
1 – Eva Solo. 2 – Kähler. 3 – Chhatwal Jonsson. 4 – Bloomingville. 5 – House Doctor. 6 – Himla.

Vilka material kommer vi att inreda med?

– Det finns sex dominerande material som jag fångade upp på möbler, textilier, armaturer och detaljer under Formex som är väldigt trendiga just nu. Dessa är linne, glas (både klarglas och färgat glas), ljusa träslag, keramik, sammet och krom/silver.

3
1 – Himla. 2 – House Doctor. 3 – Bloomingville. 4 – Kähler. 5 – Watt & Veke. 6 – Skultuna.

Vilka kommer vara de tre ”måste ha”-prylarna i svenska hem 2017? – Definitivt sammetskudden, och varför inte i en av vårens trendfärger? Armaturer lägger vi också allt större vikt på, och vi har inte dessa bara som belysningspunkter, utan även som en läcker detalj till rummet. Därför kommer en snygg armatur i trendmetallen krom vara en ”måste ha”-pryl detta år. Sedan en glasvas i antingen klarglas eller färgat glas att addera till vas-garderoben och som gärna också får stå framme som en detalj även när den inte har någon blomma i sig.

4
1 – Chhatwal Jonsson. 2 – Flos. 3 – House Doctor.

Text: Sofie Predikaka

På RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler, belysning och inredning för hela hemmet. Här hittar du både designklassiker och nya favoriter för alla rum!