Naturinspirerat eller färgglatt? Två stilar som ger sommarkänsla på uteplatsen!

Vill du ha en uteplats som återspeglar naturen och som ger lugn och harmoni eller en som sprakar av färg och piggar upp även de där mulna och regniga sommardagarna? Royal Design ger dig här tips på två helt olika men ändå lika somriga inredningsstilar för din uteplats!

Bli ett med naturen

Inspireras av färger och material från naturen omkring dig. Ljusa träslag, gråtoner och milda pasteller är fina till den nordiska naturen. Lägg till havsblå och grönt som accentfärger, gärna i form av mönstrade textilier och färgat glas.

1
Inspiration från Lene Bjerre.

Textilier gör underverk för uteplatsen när man vill öka hemtrevnaden och höja mysfaktorn. Sittdynor och tyger i linne ger ett luftigt och somrigt intryck medan ullplädar och en fårskinnsfäll är mysigt och värmande på kvällen. Mattor i naturmaterial som till exempel hampa är både snygga och tåliga och passar utmärkt på den naturinspirerade uteplatsen. Glöm dock inte att plocka in sådant som inte är vattentåligt när regnar!

2
Matta, kudde, serveringsvagn och strandmatta från Bloomingville. Fågelbad från Byarums Bruk. Vattenkanna och ljuslykta från House Doctor. Förvaringskorg från Ernst Kirchsteiger. Dyna från EdbladKarmstol från Broste Copenhagen.  Bord från Fermob.

Trendiga material på möbler och detaljer just nu är bambu och rotting, vars nätta uttryck passar både små och stora uteplatser och är dessutom lätta att flytta runt. Kombinera med ett bord eller en bänk i stål, detaljer i obehandlat trä, lera eller betong.

Det enklaste knepet för att fånga naturkänslan på uteplatsen är förstås med krukodlingar. Odla högt och lågt i ler- eller betongkrukor, gamla äppellådor, jutesäckar, korgar eller dylikt och satsa på sådant som trivs i din omgivning.

3
Utomhusbänk från Domo.
4
Lanternor från House Doctor.

Låt färger pigga upp!

Om du älskar färg har du ett ypperligt tillfälle att sväva ut när du ska inreda uteplatsen. Knalliga färger gör sig nämligen väldigt fint i en grönskande trädgård, piggar upp vilken trist balkong som helst och ger en härlig och festlig sommarkänsla. Dessutom finns det utemöbler i regnbågens alla färger att välja mellan. Men varför välja? Mixa och matcha vilt för ett extra färgsprakande resultat!

5
Utemöbler från Fermob.

Saknar du trädgård? Överös uteplatsen med blommande växter och exotiska träd som till exempel palmer och citrus. Färgglada parasoll och små vimplar blir härliga färgklickar i allt det gröna och mot den blå sommarhimlen. Kulörta lyktor i tyg, papper eller glas ger mysbelysning på kvällen men är också fina på dagen som dekoration.

6
Fatboy The Original Outdoor.
7
Utelampa, solsäng och kudde från Fermob. Stol från Skargaarden. Vattenslang med väggfäste från Garden Glory. Burk med sugrör från House Doctor. Kudde från Himla. Ljuslykta från Broste Copenhagen. Sittpuff från Fatboy.

Blanda kuddar, dynor och mattor i olika färger och mönster för ett livfullt uttryck! Det finns mängder av fina plastmattor att välja bland, som både är sköna att gå på och tål att ligga ute hela sommaren.

8
Plastmattor från Brita Sweden.

På RoyalDesign.se hittar du ett stort sortiment av designprodukter för din utemiljö och fler än 1000 olika utemöbler.