Packa korgen för sommarens skönaste picknick!

Sommar, sol och naturen i full blom! Njut av den efterlängtade årstiden till fullo och packa en picknick-korg för en dag i parken, på stranden eller en tur ut på landet. Royal Design tipsar här om smarta och snygga picknickprylar som gör picknicken både enklare, mysigare och roligare! 

1
Contrastmuggar från Royal Copenhagen i porslin med silikonskal – perfekta att stapla i picnickorgen!

En traditionell flätad fikakorg ger den rätta picknickkänslan och passar perfekt att packa kaffekoppar, matservis, termos och fikabröd i. Med en kylväska håller sig färskvarorna fräscha i sommarvärmen.

2
Picknickkorg med lock från Bloomingville och kylväska från House Doctor.

I picknickkorgen

Skippa papptallrikar och plastbestick som är svåra både att duka och äta med. Satsa istället på riktiga bestick och matporslin som ligger stadigt på marken eller en stöttålig servis i melamin. Med tygservetter och servettringar sätter du guldkant på picknickdukningen och slipper oroa dig för att servetterna ska blåsa iväg i sommarbrisen.

3
Matlådan och vattenflaskan från RIG-TIG by Stelton’s Keep-It Cool serie är utrustade med kylelement som kan läggas i frysen för att hålla innehållet fräscht och svalt i upp till 3 timmar.
4
Melamintallrikar från Design Letters tål även en skumpig cykeltur i picknickkorgen. Med Bugattis salladsskål har du lock, skärbräda och salladsbestick i ett. Tygservetter med servettringar är både snyggt och praktiskt på picknicken, här i amerikansk östkustinspirerad design från Lexington. I fikakorgen packar du stapelbara kaffemuggar med silikonskal från Eva Solo och en klassisk termoskanna från Alfi. Tappa vatten eller hemmagjord saft på glasflaska med tätslutande lock från House Doctor.

Glöm inte att ta med något att sitta på!

Med en särskild picknick-pläd med vattenavstötande material på baksidan sitter du bekvämt på alla underlag och dessutom slipper du få en massa gräs och boss med dig hem. Vik enkelt ihop picknick-pläden och bär den med dig med hjälp av bärremmen!

5
Picknickpläd från Sagaform.
6
Picknickmatta deluxe! På Fatboy’s extravaganta Picnic Lounge matta får hela familjen ledigt plats.

Grillat hör sommaren till

7
Med en portabel grill kan du avnjuta nygrillat även på picknicken. Här picknick-grill från Bodum.

Picknick-nöje

På en heldagspicknick kan det vara bra att ha något att förströ sig med. Boule och Kubb är omtyckta utomhusspel som är lätta att ta med sig på picknicken.

8
Akiko Petanque Boulespel från Skagerak i snygg trälåda.
9
Med ett bärbart musiksystem från Tivoli Audio har du favoritmusiken med dig var du än är.

RoyalDesign.se finns mer än 100 000 produkter inom design, möbler, belysning och inredning för hela hemmet. Här hittar du både designklassiker och nya favoriter för alla rum och uterum!