Så minns vi inredningsåret 2017

Vi har gått igenom mängder av objekt och tagit hjälp av några av landets mest namnkunniga stylister och inredningsbloggare för att summera inredningsåret 2017. Två av de mest framstående detaljerna var beige, som blev årets färg, och sammet som blev årets material. Nedan har vi listat de tio största trenderna som synts på Hemnet under 2017.

Sittpuffen

 

Mäklare: Entrance mäkleri. Styling: Style by Mouche. Foto: Anders Bergstedt

År 2016 kom dagbädden in i våra hem och tog oss med storm. 2017 var det sittpuffen som var allra hetast. Mest populär har den varit i trendmaterialet sammet och färgmässigt ser vi regnbågens alla kulörer.

Mörka träslag

 

Bild: JM. Styling: Maria Ramse. Foto: Emily Laye

De nordiska, ljusa träslagen har fått konkurrens av mörka, eleganta ädelträslag. Dessvärre är denna trend inte speciellt miljövänlig. Ett bra tips är därför att kolla på secondhand eller auktioner.

Piedestalen

 

Mäklare: Fantastic Frank. Styling: Josefin Hååg. Foto: Fantastic Frank

Piedestalen har återigen gjort entré i våra hem. Helst ska den smyckas med en pampig vas eller elegant skulptur. Den riktigt trendmedvetna väljer en i natursten.

Skulpturer

 

Mäklare: Alexander White. Styling: Anna-Leena Leino. Foto: Kronfoto

Byster, skulpturer, figueriner och udda prydnadsföremål syns både som en del av stilleben och som solitära blickfång. Denna trend har bara påbörjats och vi förväntar oss att se mer av den under 2018.

Viskosmattor

 

Mäklare: Bjurfors. Byggherre: Herlitz Properties. Styling: Emma Fischer. Foto: Alen Cordic

Stora, mjuka och fluffigt härliga. År 2017 har enfärgade mattor i viskos fullständigt tagit över våra inspirationsflöden. Även här ser vi regnbågens alla kulörer.

Olika designstolar runt matbordet

 

Mäklare: Innerstadsspecialisten. Foto: Kronfoto

Varför välja en favorit när det kommer till designstolar, när man kan låta alla sina favoriter samsas runt matbordet? Att blanda mellan flera olika modeller och färger var en av de största trenderna 2017.

Unika lampor i opalglas

 

Mäklare: Bostadsrättsspecialisten. Foto: Elisabethphotography

En unik taklampa är rummets smycke och på auktionssiterna är belysning hett eftertraktat. De nakna glödlamporna har under 2017 ersatts av mjölkvita lampor i opalglas.

Kalla Metaller

 

Mäklare: Alvhem. Fotograf: Anders Bergstedt

De varma metallerna som som mässing och koppar har fått stark konkurrens av silver och krom. Nu är det kalla metaller som är allra hetast.

Pampasgräs

 

Mäklare: Entrance mäkleri. Styling: Style by Mouche. Foto: Anders Bergstedt

Stora romantiska buketter har ersatts av torkade blommor och kvistar. I slutet av året exploderade trenden med pampasgräs. Bäst gör den sig i maffiga vaser.

Inmålat

 

Mäklare Fastighetsbyrån. Foto: Anders Bergstedt

2017 var året då vi målade in allt. Tak, golv, hyllor, fönster, kroklister och lister. Antingen i samma färg eller i en närliggande ton-i-ton.

Text: Emma Priwin