Trendspaningar inför 2018

Beige utsågs till årets färg och sammet blev årets hetaste material på Hemnet 2017. Nu blickar vi framåt och kollar in vad detta inredningsår kommer att bjuda på. Vi har trendspanat, pratat med inredningsbloggare och stylister och det här kan vi förvänta oss av inredningsåret 2018.

Torkade blommor istället för stora buketter

 

Torkade blommor istället för stora buketter. Mäklare: Stockholm Eklund New York

Under de senaste åren har blombuketterna varit stora och gärna lite slarviga. Nu ser vi en tydlig trend att de stora buketterna sakta men säkert ersätts av kvistar, strån och inte minst torkade blommor. Allra trendigaste 2018 är torkade blommor i udda och personliga keramikvaser.

Röda toner

 

Mäklare: Alvhem. Styling: HeymanBacklund. Foto: Peter Wärmare

Färgskalan för 2018 är varm och ombonad. Röda, brända toner som sträcker sig från rosa till terrakotta och rostrött kommer vi att se väldigt mycket av. De grå, blå och gröna toner vi sett mycket av de senaste åren kommer med andra ord att få konkurrens.

Stora lättskötta växter

 

Mäklare: Alvhem. Styling: Elli Roshandel. Foto: Alvhem

Garderobsblomma, Porslinsblomma, Kaktus, Monstera. Vi har sett stora växter under de senaste åren men i år är de större och mer lättskötta än någonsin. Just det där med lättskött applåderar vi lite extra.

Udda prydnadsföremål

 

Mäklare: Entrance Mäkleri. Styling: Style by Mouche. Foto: Andersstedt

Minns du porslinsdjuren i bokhyllan på åttiotalet? Nu är de tillbaka och trendigare än någonsin. Vi köper handgjord keramik och letar efter figuriner på auktion. 2018 vill vi ha udda prydnadsföremål, personliga vaser och inte helt perfekta krukor.

Text: Emma Priwin