Citynära drömhem vid Stockholms inlopp

I Oscar Properties-projektet No 4 har du lika nära till skärgårdsliv som till citypuls. Redan nu kan du flytta in i en toppdesignad bostad med storslagen utsikt – bara tio minuter från Slussen.

Klarblå himmel, höga tallar och karga klippor som vågorna slår emot. Få platser är lika vackra som Stockholms skärgård. Högt upp på en klippa i natursköna Nacka Strand ligger Oscar Properties nya bostadsprojekt No 4. Härifrån har man en storslagen panoramavy över Stockholms inlopp – på andra sidan den glittrande fjärden breder Djurgården ut sig och västerut ser man både Gamla stan och Södermalm.

– Platsen är verkligen unik. Eftersom byggnaden ligger på en höjd är det först när man kommer in i huset som man ser hur fantastiskt läget är. Genom designen ville vi förstärka känslan av att befinna sig mitt ute i naturen, säger Herman Persson, designchef på Oscar Properties.

Den åtta våningar höga tegelbyggnaden har försetts med generösa fönsterpartier som bjuder på en enastående utsikt och låter solljuset flöda in bostäderna. Dessutom har så gott som alla bostäder utrustats med generösa balkonger, terrasser eller uteplatser.

– Det ska kännas att man är i Stockholms skärgård. Vi har tagit de bästa komponenterna från ett sommarhus och förvandlat till moderna bostäder. Har bostaden en terrass ska man få plats med såväl ett utekök som många planteringslådor. No 4 är ett perfekt boende för den som söker ett naturnära läge men samtidigt vill ha nära till citypulsen.

Vissa av bostäderna vetter in mot lummiga grönområden, och i området finns gott om härliga promenadstråk. Bostadsprojektet är nära färdigställande och flera boende har flyttat in i sina nya hem.

Att ta sig till och från No 4 är enkelt. Precis nedanför huset lägger färjan till, den tar dig till Nybroplan på 20 minuter. Med buss eller bil tar man sig till Slussen på tio minuter.

Bostädernas interiör har inspirerats av den omkringliggande skärgårdsnaturen.

– Vi ville ge köken en rustik men elegant känsla och plockade upp den varmgrå kulören från klipporna. Till bänkskiva valde vi en kalksten från Östersjöområdet som är väldigt vacker i dagsljus. Köken har stora fönsterpartier, så att man kan laga mat och umgås med vänner samtidigt som man blickar ut över landskapet.

Inspiration har hämtats från det lantliga – köken står på ben och har försetts med öppna förvaringshyllor. Diskreta detaljer som skänker extra karaktär. Dessutom har man byggt in smarta funktioner som extra djupa bänkytor som underlättar matlagningen.

Bostäderna sträcker sig från yteffektiva ettor till rymliga femmor. Fokus ligger på sociala ytor, de flesta bostäderna har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med generösa umgängesytor. Man har även sett till att det finns gott om förvaring.

– Inne i stan fokuserar man ofta på ultrakompakta lösningar. I No 4 har vi större boendeyta och mer livskvalitet. Rummen kan möbleras på flera olika sätt och många bostäder är utrustade med både walk in closet och badrum i anslutning till master bedroom.

Hur ser badrummen ut?

– Där har vi jobbat med samma typ av kalksten som i köken. Handfatet är avskalat och skulpturalt, och ovanför har vi valt en stor infälld spegel med vacker belysning. Förvaring och tvättpelare har byggts in i ett skåp som vi hängt ett tungt draperi framför, för att bryta av den hårda stenen med mjuka textilier. Det viktigaste när man designar ett badrum är att det ska kännas samtida utan att tumma på funktionen.

Få information om nästa visningstid och läs mer om No 4 i Nacka här.

Intresserad av fler Oscar Properties projekt? I Nacka omvandlar vi en tidigare spisbrödsfabrik till moderna bostäder under namnet Bageriet.