Med hög volym kommer familjen närmare varandra

Kan ljud få människor att upptäcka varandra och fungera bättre tillsammans? Svaret är: ja, utan tvekan. Det gäller bara att veta hur man ska få till ljudet.  

Sverige är ett av de länder i världen där flest använder streamingtjänster för tv-tittande. Drygt hälften av alla svenska hushåll har minst ett betalt abonnemang på en streamingtjänst, enligt siffror från 2018.

Läs mer om smarta Sonos Beam

Att vi svenskar genom tiderna tidigt tagit musik– och streamingtrender till oss kan ha med vårt mörka klimat att göra. Snart anländer den kyliga hösten och tv-tittandet ökar, då finns möjligheten att komma nära varandra genom att nyttja kraften i ljudet. Istället för att bli osynliga och tysta kan det vara en smart idé att gå på Sonos linje och höja volymen en aning.

”Ljudet ska förmedlas in i ditt hem på ett så rent och ärligt sätt.”
- Giles Martin, Sonos Sound Experience Leader

Sonos Beam, Sonos senaste soundbar, har skapats för att människor ska kunna få en full upplevelse när vi ser på film, serier eller lyssnar på musik. Även när höstregnet smattrar mot fönstren.

Beam är den smarta och kompakta soundbaren för din tv.

– Ljudet från musik eller en fantastisk film ska förmedlas in i ditt hem på ett så rent och ärligt sätt som det bara är möjligt. När vi skapade Beam lade vi lika stor vikt vid hemmabio som vid musik säger Giles Martin, Sonos Sound Experience Leader och en av skaparna av Beam.

Ljud för människor närmre varandra

Ett forskningsprojeket, Music Makes it Home, initierat av hemelektroniktillverkaren Sonos visade att i ett tyst hem blir stundtals familjemedlemmar osynliga för varandra och interaktionen mellan dem försvinner. När musik spelas förändras spelreglerna och kopplingarna mellan familjemedlemmarna stärks

Foto: Sonos

Enligt Giles Martin finns det inget särskilt ”Sonos-ljud”. Det är som när ett putsat fönster släpper genom ljus, då fungerar Sonos som en portal till ljudet i våra hem. Genom att samla ett team av några av världens bästa ljudkreatörer har Martin putsat ”fönstret” så blankt det bara går.

– Utmaningen ligger i att skapa en högtalare som är perfekt för hemmabio i och med att dialogen är fantastisk och ljudet av tvärnitande bildäck viner genom ditt hem, men även att musiken är på högsta nivå så att själen i låtarna som spelas lyser igenom, menar Martin.

Fakta: Detta är Sonos Beam

Den mångsidiga, smarta soundbaren fyller hela rum med ljud, är redo för framtidens röststyrning har nya funktioner och ger tillgång till mer innehåll än någonsin i en överraskande kompakt storlek.

  • Spelar musik, tv, filmer och mer
  • Talförstärkning för tydligare dialog
  • Kopplas enkelt ihop med tv:n och fjärrkontrollen
  • Framtida röststyrning med Amazon Alexa
  • AirPlay 2 finns nu tillgängligt