Så hittar du loppisskatterna

Vad ska man leta efter på loppis? Bland gamla bråten och nötta trasor kan de allra finaste fynden gömma sig. Bli en ett proffs på att hitta rätt, genom några enkla knep.

Välsorterade second hand-butiken i stan i alla ära, men i de flesta fall gör man de mest oväntade fynden ute på landet. Leta efter affischer på anslagstavlan i mataffären, hör med grannar och vänner eller googla dig fram till bästa loppisarna.

Ha tålamod. Att fynda på loppis kan ta tid. Det gäller att sila bort sanden för att hitta guldkornen – oavsett om det gäller ett stort eller litet tillskott till inredningen.

Tänk i nya banor

Gör research innan du ger dig ut på jakt efter fynd, annars är det lätt att plocka på sig för mycket i onödan bara för att prislappen är låg. Och med mycket kunskap om klassisk design och modeller som fortfarande håller hög kvalitet är det lättare att göra ett riktigt bra klipp.

Tänk i nya banor och se annorlunda användningsmöjligheter. Gamla glas kan användas som vaser för sticklingar och korgar kan användas för att förvara filtar eller dylikt i vardagsrummet.