Tre stylingtrender som tros bli stora på Hemnet 2020

Hur kommer hemmen på Hemnet att se ut 2020? Nedan listar vi tre stylingtrender som tros blir populära.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp på Hemnets nyhetsbrev här.

Mönstermix

Ljust och fräsch släng dig i väggen. Nja, inte riktigt så men nästan. I år spås nämligen mönster bli en riktigt stor inredningstrend. Från småmönstrade tapeter i vardagsrummet till en mönstrad soffa, men allra helst i kombination med varandra.

Mäklare: Skandiamäklarna  Foto: Lina Östling Stylist: Kristina Dexner

Den håriga mattan

Ända sedan franska stilikoner började visa upp sina hem i sociala medier har den håriga mattan fått ett rejält uppsving. Tänkt 70-talets ryamattor, fast ännu hårigare och större så är du på rätt spår.

Foto: Ellen Dixdotter/Cappelen Dimyr

Olika nyanser av grönt

Den stora trendfärgen under 2020 tros bli grönt. Redan under 2019 var färgen populär i hemmen – från en neutral nyans i sovrummet till en piggare kulört i köket. Till skillnad från 2019 tros även grönt bli en populär möbelfärg.

Foto: Johanna Bradford