Unika bostäder på Hemnet just nu

Är du på jakt efter ett unikt boende eller bara vill drömma dig bort lite? Här har vi samlat ett par av de mest unika, oväntade och härliga bostäderna på Hemnet just nu. 

Få nyheter om bostadsmarknaden i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

1. Herrgården i Nyköping 

Många har säkert fantiserat om att vakna upp en solig morgon på en herrgård och ta en promenad på ägorna. I Nyköping hittar vi Tuna Gård, en välbevarad 1800-tals herrgård med parkliknande trädgård, nära öppna landskap och Sörmlands skärgård. 

Bild: Croisette Nyköping.

– Att få ta del av en plats som denna och möta historien den bär på är alltid så inspirerande. När den rätta spekulanten sedan dyker upp är det en ynnest, berättar Anna Götheus på Croisette Nyköping, som förmedlar herrgården. 

Bild: Croisette Nyköping.

Bostadsbyggnaden är på 360 kvadratmeter, fördelad på två våningar. Tuna Gård var tidigare bostad för fyra familjer som var verksamma på gården, men renoverades 2001 till dagens ståtliga familjehem.

Läs mer om Tuna Gård här.

2. Ett helt kvarter i Eksjö 

Drömmer du om att äga ett helt kvarter? Nu har du chansen! I Gamla Stan i Eksjö finns nu ett helt kvarter med anor från 1800-talet till salu på Hemnet. Bleckslagaregården, ett kvarter med 11 lägenheter, en lokal och diverse uthus söker just nu nya ägare. 

Bild: Fastighetsbyrån Eksjö.

– Längre tillbaka i tiden så var kvarteret uppdelat i två separata fastigheter, vilket man kan se på de olika fasaderna. Därefter gjordes en sammanslagning och det är nu en ägare till hela kvarteret, säger Hans Ydremark på Fastighetsbyrån Eksjö, som förmedlar objektet.

Vill du veta mer om Bleckslagaregården? Klicka här.

Bild: Fastighetsbyrån Eksjö.

3. Missionskyrkan i Bollnäs 

Varde takhöjd och häftiga rum. Den gamla missionskyrkan i Kilafors i Bollnäs, från tidigt 1900-tal, är nu till salu. Den stora salen har stora och fina fönster, trägolv, läktare och en imponerande takhöjd på 5,5 meter.

Bild: Svensk Fastighetsförmedling Bollnäs.

Kyrkan har väckt stor uppmärksamhet, berättar Pär Tynell på Svensk Fastighetsförmedling Bollnäs, som förmedlar objektet. Det vill säga förutsättningar till många olika verksamheter

– Det är en häftig byggnad, så det är inte så konstigt att många intresserar sig för den.

Hitta fler bilder på missionskyrkan här.

Bild: Svensk Fastighetsförmedling Bollnäs.

4. Lyxvillan i Göteborg

Med ett helt fritt utsiktsläge mot havet ligger ett av Hemnets dyraste objekt just nu. Den här villan i västra Göteborg byggdes 2016 och har en boyta på 498 kvadratmeter, fördelat på tre våningsplan och tio rum. Förutom ett storslaget hus med James Bond-vibbar, medföljer påkostade detaljer som pool, jacuzzi och fönster i pansarglas – som förutom ökar tryggheten, även står emot de värsta stormarna. 

Bild: Fastighetsbyrån Göteborg – Väster.

– Det är ett hus som skapar stor uppmärksamhet, inte bara för priset utan dess arkitektur som attraherar många som verkligen kallar detta sitt drömhus, säger Magnus Forsberg på Fastighetsbyrån Göteborg -Väster, som förmedlar objektet med prislappen 41 miljoner kronor.

Klicka här för att veta mer om objektet

Bild: Fastighetsbyrån Göteborg – Väster.