Parhus med exotisk känsla och havsutsikt – mitt i Halmstad

Stilren arkitektur som flirtar med både svenskt 60-tal och spansk lyx är ett framgångskoncept. Det visar det populära parhuset i Halmstad som just nu är hetast på Hemnet i sin kategori.

Med bländande vacker utsikt över Halmstad och en uteplats som för tankarna till lata dagar vid en pool i Sydeuropa har terrasshusen i stadsdelen Rotorp blivit favoriter hos de allra flesta målgrupper.

– Det roliga är att det alltid är många spekulanter i olika kategorier som kommer på visningarna av dessa hus. Alla gillar dem och många säger ”där har jag alltid velat bo” eller ”de husen har jag alltid gillat och varit nyfiken på”. Förstagångsköparna, den lilla barnfamiljen, paren där barnen flugit ut – många känner sig kallade hit, berättar Charlotte Renghammar, mäklare på Renghammar Mäklarkonsult.

klicktoppen1
Den soldränkta innergården med pool förstärker parhusets exotiska känsla.

Parhuset är ritat av det välkända Halmstadsbaserade arkitektparet Lise och Hugo Höstrup och byggdes 1964. Designen är en utsökt blandning av funktion och enkelhet som får en spännande dynamik i och med souterrängplanet och den stora innergården med pool. Här möter svenskt 60-tal sydeuropeisk flärd – vilket har gjort att parhusen kallas för de ”spanska terrasshusen”.

Den pampiga vyn från vardagsrumsfönstren sträcker sig över stadens hustak, hamninloppet, Laholmsbukten och till och med så långt som till Hallandsåsen. Charlotte Renghammar understryker att den är unik.

klicktoppen2
Vardagsrummet upptar 40 av husets totalt 130 kvadratmeter och imponerar med en ståtlig utsikt över Halmstad.

– Man får ett bekvämt och lättskött boende med villakänsla, allt på ett centralt läge med fantastisk utsikt!

Sedan 2007 har både kök och badrum renoverats i ljus och fräsch anda där kontrasterna mellan svart och vitt dominerar. Men det är just det 40 kvadratmeter stora vardagsrummet som är husets hjärta, med parkettgolv och vita väggar som fångar upp det vackra flödet av dagsljus. I souterrängplanet finns de tre sovrummen som alla vetter ut mot innergården. De har både glasdörrar och omfångsrika fönster.

klicktoppen3
Köket totalrenoverades 2007 och har snygga detaljer som bland annat bänkskivor i granit.

– Känslan att ett radhusboende upplevs som insynsskyddat och fritt är oväntad och mycket uppskattad. Dessutom är den mysiga innergården en given ”wow-faktor”, säger mäklaren Charlotte Renghammar.

klicktoppen4
Även kvällarna blir mysiga på trädäcket när murens och poolens belysning tänds.

Länk till objektet: https://www.hemnet.se/bostad/radhus-5rum-centrum-vaster-halmstads-kommun-hyltegatan-3-11694195

Text: Sophia Sinclair