Bli ett med naturen – sommarparadiset på Holmen Fjärpigg har allt

En villa på en skärgårdsö med egen naturhamn och brygga – låter det som en dröm? Nu kan den gå i uppfyllelse i form av skärgårdsidyllen Fjällsholmen 190, som är mest klickat på Hemnet just nu.

– Det är ett unikt boende och mångas dröm i vardagen. Sedan har det funnits ett stort engagemang från oss kring presentationen och ett bra samarbete med en duktig fotograf, berättar husets mäklare Pernilla Berger.

skargard1
Boendet på Holmen Fjärpigg ger en perfekt mix av integritet och närhet till storstad – Göteborg ligger bara en halvtimme bort med båt.

Med endast dryga tio minuters båtfärd in till Marstrand erbjuder huset en perfekt kombination av eget utrymme och närhet till nöjen så som krogliv och shopping.

Villan som byggdes på 60-talet är den enda fastigheten på den privatägda skärgårdsön Holmen Fjärpigg. Förutom huset på 80 kvadratmeter finns även ett bastuhus och brygganläggning – allt för att sommarparadiset ska bli komplett.

skargard2
Huset om fyra rum och kök är inrett i genuint marin stil.

Essensen av boendet är att leva ett med naturen och njuta av alla fördelar som kommer med den rika skärgårdsmiljön.

– Min tanke är att lyfta fram det som är och inte ”styla om” till annat. Bilder som visar rätt detaljer och just lyfter fram det unika med hus, brygga, bad och omgivning istället för design och interiör. Vi jobbar i detta fall med att visa på den nakna men vackra sanningen, säger Pernilla Berger.

skargard3
Egen brygga och bastuhus bäddar för många dopp i havet.

Husets är konstruerat i samklang med naturen och materialen valda därefter. Rustika trägolv och stora fönster som fångar den fantastiska utsikten verkar tillsammans för att inte utelämna något av omgivningens skönhet. Pernilla Berger lyfter även fram det idealiska i att huset passar alla målgrupper och preferenser och i synnerhet dem som vill ha en plats med lugn och ro. Som en välbehövd semester – fast på hemmaplan.

skargard4
Här finns fullkomlig frihet – att bara koppla av med familjen utan en massa måsten.

– En fullkomlig avkoppling. Att enkelt, snabbt och oplanerat kunna komma bort från stadens brus, stress och diverse måsten. Bara vara, koppla av och ta tid till att umgås med nära och kära. Att kunna uppleva naturen, gå barfota på solvarma klippor, fiske och båtliv, säger hon.

Länk till objektet: https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-marstrand-kungalvs-kommun-fjallsholmen-190-11847416

Text: Sophia Sinclair