Herrgårdskänsla och glasbrukshistoria lockade många besök

Strax utanför Norrköping, i vackra Rejmyre, hittar vi en herrgårdsliknande treplansvilla med hela 23 rum och 844 kvadratmeter. Fastigheten har en gedigen historia som både skola och lärarbostad för glasmästarnas familjer, men är idag anpassad för både verksamhet, boende och lägenheter. Ett objekt med många möjligheter.

Treplansvillan är mycket lik en herrgård.

– Huset är stort och majestätiskt med stor boendeyta och tomt. Det är en fantastisk byggnad med mycket historia som ger stora möjligheter för den som vill, säger ansvarige mäklaren Josef Josefson, Trygga Fastighetsförmedlingar Sverige.

Husets exteriör kan liknas vid en herrgård och bjuder, utöver de 844 kvadratmetrarna, på en lummig tomt om hela 3400 kvadratmeter. Med endast fem minuters promenadavstånd till sjön Hunn har man tillgång till både badplats, brygga, och vackra gångstråk. Ett unikt läge med orörd naturskog utanför fönstret och ett flertal restauranger, butiker och caféer i närheten. Inte konstigt att detta objekt lockat flest klick på Hemnet under vecka 44.

Huset har 4 stora balkonger med magisk utsikt.

Den generösa villan rymmer 18 sovrum, där ett flertal har egna badrum i anslutning. En lyx vi inte är bortskämda med i Sverige. Fastigheten har dessutom fyra balkonger i tre väderstreck med en magisk utsikt över naturen. Mellan våningarna finner man en bevarad trappa i trä och flera av rummen har vackra kakelugnar där man kan värma sig under kallare dagar.

Ursprungsdetaljer vittnar om fastighetens ålder.

– Huset är byggt 1898 och var då till för glasbrukets familjer. Man ville rekrytera riktigt duktiga glasmästare och byggde därför boende samt skola till de anställdas barn för att locka dem till Rejmyre. Än idag ser man husets historia i bevarade detaljer som kakelugnar, stuckatur och den fina trätrappan, säger mäklare Josef Josefson.

Stora, öppna ytor och fönster med spröjs är en röd tråd.

 

Området Rejmyre är en liten tätort med endast 960 invånare, men orten är mycket känd hos turister på grund av det historiska glasbruket som finns i stan. Intill det finns även ett flertal butiker med mässing och armaturer från Rejmyre som är mycket populära. Närheten till både Norrköping och Stockholm gör dessutom läget välbesökt och attraktivt.

Film på objektet

Länk till objektet

Fotograf: Karl-Göran Zahedi, Carlsbecker Studios.