Missionskyrkan som får hjärtan att slå lite extra

Det är inte ofta, men ibland dyker det upp objekt på Hemnet som får vissa bostadsdrömmares hjärtan att slå lite extra hårt. Det här huset, en gammal missionskyrka från 1882, är verkligen ett sådant objekt. Därför är det inte särskilt konstigt att det var mest klickat på Hemnet under vecka 22.

Missionskyrkan i Tierp, strax söder om Gävle, är en unik byggnad. Med högt i tak, ett häftigt ljusinsläpp och allt vad en klassisk missionskyrka väntar huset på att omvandlas till en unik bostad.

Sedan 1882 har kyrkan byggts om vid flera tillfällen. 1925 byggdes tornet du kan se på bilderna nedan och i början av 1960-talet adderades en boendedel med sovrum, kök och badrum.

David Töyrylä på SkandiaMäklarna Gävle förmedlar missionskyrkan, i annonsen på Hemnet skriver han ”allt för att skapa ett fantastiskt boende finns här, bara fantasin sätter gränserna!”. Han berättar för Hemnet att intresset för kyrkan är stort. – Ja det är bra tryck och intresse. Det är ett 30-tal anmälda redan, med första visning nu på lördag.

Vad kan den kommande köparen förvänta sig av huset? – Köparna kan förvänta sig en rejält projekt där bara deras egna drömmar sätter gränserna. Det kräver en hel del jobb, men kan bli ett av de häftigaste boenden som finns i och med den maffiga kyrksalen med dess takhöjd och ljusinsläpp.

Läs mer om missionskyrkan här.