Klicktopparna genom åren som vi minns

Många objekt på Hemnet syns en kort tid på sajten för att sedan säljas. Men det finns vissa objekt som lever kvar efter att de sålts och har blivit snackisar trots att det var flera år sedan de fanns på Hemnet.

Ett objekt som fortfarande, 5 år efter att det var till salu på Hemnet, engagerar är det så kallades Paprikahuset. 2014 tog Paprikahuset Hemnet med storm genom de smart utplacerade gröna paprikorna som fanns i allt från badkar till tvättmaskin.

– Säljaren har jobbat länge med design, kläder och heminredning och är genuint road av färg och form. Hon tyckte att de flesta svenska hus och lägenheter till försäljning är ofta inredda i vitt och presenteras med ett ganska stramt uttryck. Eftersom många tar fina bilder med mycket blommor, frukt och grönsaker tyckte hon och fotograf Johan Larsson att det kunde vara roligt att göra något lite extra ”med glimten i ögat”, sa mäklaren Helena Österman Andersson som förmedlade objektet.

Ett annat objekt som väckte stor uppmärksamhet 2013 var försäljningen av Zlatan Ibrahimovic dåvarande villa i Malmö. Fotbollsstjärnan försökte under flera år sälja villan som till slut köptes av hockeystjärnan Carl Söderberg.

Ett annat hus som både fascinerade och skrämde livet ur Hemnet-besökare var ”monsterhuset” i Kalmar. Ägaren av huset var väldigt intresserad av film, särskilt filmserien ”Alien vs. Predator”,och inredde huset där efter.

Kändisars bostäder ska inte underskattas. Två bra exempel är från 2018 respektive 2019. I januari 2019 kom influencern och youtubern Bianca Ingrossos lägenhet på ut på Hemnet och lockade snabbt tusentals klick. I augusti 2018 kom det årets mest klickade objekt ut, Isabella Löwengrips villa som på kort tid samlade ihop över 300 000 klick.

2019 kom ett nytt objekt på Hemnet som fick svenskar att klicka sig trötta i tumme och pekfinger. Paprikahusets tid var tronen är över och en ny härskare tog över som Hemnets mest klickade objekt någonsin. Med över 500 000 klick slog den uppseendeväckande lägenheten på Södermalm i Stockholm det tidigare rekordet.