Ensamt hus på egen ö mest klickad

Vill du fly fastlandet och bo bekymmersfritt på en egen ö utan grannar? Då kan vecka 53 mest klickade bostad, ett hus på en ö strax utanför Öland, vara något för dig.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Svensk fastighetsförmedling

Ön som huset är beläget på heter Lilla Grundet, och ligger bara några hundra meter från Byxelkrok på Ölands norra spets. Här lever du på ett minst sagt natur- och havsnära läge långt bort från grannar och fastlandets trängsel. 

– Det är högst ovanligt. Så långt ut i havsbandet blir det näst intill horisont åt alla håll och kanter. Inte under min 30-åriga historia som fastighetsmäklare har jag förmedlat något liknande, säger Håkan Hellström, mäklare på Svensk fastighetsförmedling.

Huset byggdes egentligen som en sjöbod på 1940-talet och har en intressant historia.

– Efter det kom det en kille som ville komma undan människor och leva för sig själv. Han gjorde i ordning sjöboden och levde på fiske. Han var otroligt fågelintresserad också och var med och gjorde det till ett fågelskyddsområde, berättar han.

Enligt Håkan Hellström har det varit ett enormt intresse för huset – trots att det ännu inte har någon prislapp. Huset kommer med en egen brygga, och den som köper huset får lite vatten och en del av ön på köpet.

Läs mer om bostaden här.

Foto: Svensk fastighetsförmedling

Foto: Svensk fastighetsförmedling