Veckans klicktopp: ”Unikt hus med fantastisk historia”

I Norrtälje hittar vi vecka 35 mest klickade objekt. Med en gedigen historia, unika snickeridetaljer och sjöutsikt är det inte konstigt att villan väcker nyfikenhet. 

Foto: Sjönära Fastigheter

Veckans klicktopp är en pampig sekelskiftesvilla som under förra veckan lyckades locka 35 150 besök. Totalt har huset en boarea på 261 kvadratmeter, fördelat på elva rum och kök. Därtill tillkommer även en tomt på 2,4 hektar med egen brygga, sandstrand och sjöutsikt. Camilla Eklund från Sjönära Fastigheter, som förmedlar villan, utvecklar.

– Det är ett unikt hus med fantastisk historia. Massor av ursprungsdetaljer, kakelugnar och annat fint finns kvar. Den byggnadsvårdsintresserade får ett livsprojekt, säger hon.

Foto: Sjönära Fastigheter

Huset från 1910-talet har genom åren tjänat flera syften, däribland pensionat, barnkoloni och sommarkollektiv. De senare åren har det dock varit en privatbostad, berättar Camilla Eklund.

– Det som sticker ut är framförallt människorna runt detta hus. Många har fantastiska minnen från när de var här som små barn på kyrkans kollo. Jag mötte till exempel en man som redan som barn på 50-talet träffade sitt livs kärlek här.

Vill du veta mer? Klicka här.

Foto: Sjönära Fastigheter