Nytt område i Ekängen – vid sjön Roxen

Drömmer du om att vara en del av gemenskapen i området du bor i? Då är trädgårdsstaden Linden i Linköping någonting för dig. Här bygger Bonava ett nytt område med fokus på gemenskap – nära skogen och sjön Roxen. 

Linden är den nya trädgårdsstaden i Ekängen. Illustration: Bonava.

När trädgårdsstaden Linden i Ekängen står färdig kommer det att finnas närmare 280 hus i blandade storlekar och upplåtelseformer – både äganderätter och bostadsrätter. Bonava lägger stor vikt i att skapa hem med levande grannskap, där fokus ligger på att ge förutsättningar för en god gemenskap bland grannarna.

Vill du veta mer om trädgårdsstaden? Klicka här.

– När du köper ett hem i trädgårdsstaden Linden kommer du bo i ett naturskönt, vackert och välplanerat område. Det blir trevliga hus i varma kulörer och närhet till grannar. Gatorna är lugna och kantade med små alléer, fasader i varierande färger och grönområden inkilade mellan husen, säger Mats Nissling, projektchef på Bonava. 

Umgänge och lek i trygg miljö 

Här finns möjlighet för lek på många ställen – i den egna trädgården eller på stigarna mellan husen, alltid i en trygg och säker miljö. I Lindens grönskande kvarter kommer det dessutom finnas utegym, grillplats och en lekplats i närheten där du kan samlas med dina grannar för korvgrillning eller somriga kvartersfester. 

Översikt över området. Illustration: Bonava.

Den första etappen består av 26 radhus i storlekarna 122-140 kvadratmeter, om 4-5 rok. I närområdet finns många badplatser, den närmaste är Östernäs badplats som ligger 2,4 km från området. Här kan du njuta av härliga promenader i skogen eller runt sjön Roxen, som är en av de artrikaste sjöarna i länet, berättar Mats. 

Här kan du göra en intresseanmälan.

– Området bjuder in till allt från varma kvällsdopp till fiske. I närområdet finns gott om stigar för promenader och cykelturer eftersom skogen är precis runt hörnet, säger han.

Det bästa av två världar

Om du bor i Linden får du det bästa av två världar. Förutom det naturnära läget tar det bara 10 minuter med bil in till Linköpings city. Samma tur tar drygt 20 minuter med cykel och 15 minuter med bussen. I city finns allt du kan tänkas behöva kring shopping, trevliga restauranger och kulturliv. 

Läget är dessutom perfekt för den växande familjen tack vare närheten till skolor, förskolor, lekplatser och roliga fritidsaktiviteter. Utöver de sex förskolor och grundskolor som redan finns, är en till F-6-skola planerad i grannskapets detaljplan. Den nya skolan kommer ligga på springavstånd från frukostbordet.

Vardagsrummet i huset på 122 kvadratmeter. Illustration: Bonava.

Energieffektiva bostäder

Hela området skapas med stort fokus på hållbarhet. Alla hus är utrustade med solceller som genererar cirka 5200-6000 kWh/år, och parkeringsplatserna har laddstolpar.

Klicka här för att läsa mer om det nya området.

Du bestämmer själv om du vill sälja vidare elen som du producerar till elnätet, eller om du vill använda den själv. Eftersom husen är Svanenmärkta och energieffektiva med bra isolering, energisnåla vitvaror och effektiv värmeåtervinning hålls driftskostnaderna nere och ger dig möjlighet till fördelaktiga gröna bolån.