Nya ljusa bostäder – mitt i gemenskapen

I Gröndal, precis utanför tullarna och nära både tvärbana och bussar, bygger Besqab nya lägenheter. Här bor du mitt i den redan uppbyggda gemenskapen med gröna promenadstråk, lokala butiker och blandad arkitektur. 

Närbild på balkongerna i Grönskan. Illustration: Besqab.

Klicka här för att läsa mer om Grönskan.

Nu har du chansen att flytta till en av Stockholms mysigaste förstäder – Gröndal. Huset är försiktigt insmuget i ett redan uppvuxet kvarter mellan två gröna höjder, Mastparken och Mörtviksparken, som sträcker sig mellan Ekensberg och Gröndal. Här bidrar de mysiga restaurangerna, lokala fiken och gemenskapen till den trivsamma småstadskänslan. 

– Arkitekturen karaktäriseras av hög kvalitet, omsorgsfulla detaljer och gedigna material. Konceptet är att både volym, byggnadshöjd och fasadmaterial ska harmoniera med de närmaste 50-talsgrannarna. Projektet hade säljstart under sommaren och intresset för Grönskan var stort, säger Sofia Grundmark, projektledare på Besqab. 

Vill du göra en intresseanmälan? Klicka här.

Framsidan av huset. Illustration: Besqab.

Nära till allt du behöver 

I Gröndal finns det mesta du behöver. Njut av det persiska köket, charmiga sommarhäng vid båthamnen eller mysiga fikastunder på det lokala caféet. Här finns dessutom många vackra promenadstråk där du kan fokusera på återhämtning.  

Det blir 40 nya bostadsrätter – allt från smarta ettor till eftertraktade 3-5:or, alla med egen balkong eller uteplats. Lägenheterna är ljusa och välplanerade, där varje kvadratmeter fyller en funktion. Bostäderna är inflyttningsklara från tredje kvartalet 2025. 

Överblick över området. Illustration: Besqab.

– Med cykel tar det bara 20 minuter in till stan. Annars har du närmaste busshållplats cirka 50 meter från porten och bara 700 meter till tvärbanan. Väljer du att promenera till Liljeholmen längs Trekanten tar det ungefär 10 minuter, säger Sofia. 

Här kommer du i kontakt med ansvarig mäklare.

Bostadsgården blir i två nivåer. Den lägre delen möter gatan med plats för bostadsentré, cykelrum och en cykelparkering utomhus. Terrassen på östra och västra sidan av huset utformas för att ge plats för både lek och återhämtning.

Exempel på hur vardagsrummen kan se ut. Illustration: Besqab.

Känn dig trygg med Besqab 

Besqab säkerställer bland annat att föreningen har god ekonomi och att du kan sälja din tidigare bostad i lugn och ro. Föreningen är nybildad och har inte några gamla skulder. Besqab ser till att föreningen har fortsatt goda ekonomiska förutsättningar. 

– Med Besqabs Trygghetspaket i ryggen kan du som köpare alltid känna dig säker i ditt bostadsköp. Dessutom erbjuder vi, genom ett tillträdesskydd, hjälp med boendekostnaden om försäljningen av din gamla bostad drar ut på tiden, säger Sofia avslutningsvis. 

Läs mer om Besqabs Trygghetspaket här.

Sveriges nöjdaste bostadskunder – för andra året i rad

Besqab har Sveriges nöjdaste bostadskunder för andra året i rad, det visar Prognoscentrets årliga undersökning. Läs mer om utmärkelsen och hur Besqab jobbar för att sprida boglädje och skapa hållbara hem och boendemiljöer.