Inflyttningsklara bostäder i Stockholm: ”Fantastiskt”

I ett av Stockholms trendigaste områden växer ett nytt kvarter fram. I Telefonplan växer Metronomen fram, nyproducerade bostadsrätter med inflytt omgående – bara 12 minuter från Södermalm.

Hur en etta med balkong kan se ut i kvarteret.

Telefonplan är ett mycket populärt område i södra Stockholm. Det är inte svårt att förstå, då den myllrar av kreativa människor och har direkt närhet till såväl goda kommunikationer som trevliga butiker, restauranger och caféer.

Vill du veta mer om projektet – klicka här.

I området ligger projektet Metronomen, ett bostadshus med 188 inflyttningsklara lägenheter. Bakom projektet står bostadsutvecklaren SSM. Lägenheterna är moderna och ytsmarta anpassade för en ung och urban målgrupp. Från en etta på 29 kvadrat, ett bra förstaboende, till en praktisk tvårummare på 51 kvadratmeter för paret med en aktiv livsstil. 

– Det är verkligen en fantastisk plats att bo på. Mycket som man behöver finns redan runt knuten, men samtidigt är stadsdelen under utveckling, säger Jenny Anderberg, projektledare för Metronomen.

Såhär kan en lägenhet på två rum och kök se ut i Metronomen.

Gemensam takterrass

Förutom att majoriteten av lägenheterna får balkong, finns även en gemensam takterrass som är möblerad och utrustad med grill och odlingslådor. En utmärkt plats att odla på eller hänga med sina vänner och familj varma sommarkvällar. Intill uteplatsen finns en gemensamhetslokal som kan nyttjas vid festliga tillfällen eller som en övernattningslägenhet när släkten kommer på besök.

Vill du göra en intresseanmälan – läs mer här.

– Vi upplever att sådana här detaljer är extra uppskattat bland våra boende, speciellt nu när vi under den närmaste tiden kommer att spendera extra mycket tid hemma. En semester hemma kan bli väldigt lyckad, säger Jenny Anderberg.

Metronomen får en takterrass, utrustad med grill och odlingslådor.

Som boende i Metronomen får du också tillgång till en bilpool. Detta för att du ska kunna transportera dig smidigt och klimatsmart, utan att behöva äga en egen bil.

Även om omgivningen kring Metronomen är urban, finns parker och grönska en kort promenad bort. Det gör området till en ypperlig plats att bo på för de som inte vill tvingas välja mellan grönska och puls.

Topprankat på Urban Score 

I alla SSM:s bostadsprojekt mäts ett så kallat Urban Score. Urban Score är ett index med syfte att göra bostadsköpare medvetna om alla de dimensioner som påverkar den egna hushållsekonomin och klimatavtrycket vid valet av bostad. Förenklat innebär det att flera olika parametrar i ett projekt som bidrar till livskvalitet utöver själva bostaden poängsätts. 

Klicka här om du vill se fler bilder på Metronomen.

Stor vikt läggs på att det ska finnas sociala ytor inom projektet, men även att det är nära spårbunden trafik med riklig närservice och goda möjligheter till rekreation. Metronomen kammade hem en full pott, vilket innebär att man får mycket på köpet av sitt hem.

– Att Metronomen har 100 poäng i Urban Score innebär att du kan leva hållbart, tryggt och hälsosamt utan behov av bil. Vi försöker skapa möjligheten så att alla våra boenden ska kunna leva sina bästa liv i våra bostäder, säger Jenny Anderberg.

Fakta: Metronomen
Antal bostäder: 188 lägenheter
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Boarea: 29 – 74 kvadratmeter
Inflytt: Omgående