Utbudet av nyproduktion är det högsta på fem år

Under vecka 16 fanns det 11 419 nyproducerade bostadsrätter till salu i Sverige. Det är 75 procent högre än samma vecka för ett år sedan och den högsta noteringen på fem år. Jämfört med samma tidpunkt 2016 har utbudet ökat med hela 282 procent.

Under våren har flera bedömare pekat på att byggtakten för nyproducerade bostäder kommer att sjunka under 2018. Men trots det fortsätter utbudet av nyproducerade bostadsrätter i Sverige. 

– Byggbolagen vittnar om att de ser en minskad efterfrågan och planerar att sänka byggtakten under de kommande åren. Men förra året startades rekordmånga nyproduktionsprojekt och en stor del av dessa bostäder kommer ut på marknaden nu. Det i kombination med att det går trögare att sälja gör att utbudet fortsätter att växa, säger Staffan Tell pressansvarig på Hemnet.

Antal nyproducerade bostadsrätter till salu per vecka i Sverige under 2018: