Fler prissänkningar på nyproduktion kan komma

2016 var marknaden för nyproduktion stekhet i Sverige, men det var då. Nya siffror från Hemnet visar att utgångspriset för nyproducerade bostadsrätter är 16 procent lägre i dag, än när priserna låg som högst 2016, något som Sveriges Radio i dag rapporterar om.

Få koll med Hemnets nyhetsbrev? Skriv upp dig här!

Siffrorna som Hemnet tagit fram visar på genomsnittligt kvadratmeterpris för nyproducerade objekt som publicerats på sajten.

– Även om siffrorna för nyproduktion inte är riktigt lika kompletta som för begagnatmarknaden, så stödjer detta ändå bilden av en marknad där det går trögare för nyproduktion och där vi ser en hel del exempel på att man sänker priserna, säger Staffan Tell, Hemnets presstalesperson.

Den senaste tiden har flera stora bostadsutvecklare valt att sänka priserna på nyproduktionsprojekt, något som Staffan Tell kommer bli en vanligare syn framöver.

– Det vi har sett att antalet byggstarter minskar, och i de fall där man har satt priserna innan den stora priskorrektionen som kom förra hösten, så kan det finnas behov av ytterligare prissänkningar, säger han.

Du kan lyssna på Sveriges Radios inslag här under.