Glasbruket ett nytt landmärke i Majorna

Majorna är vida känt, långt utanför Göteborgs gränser. Här växer området Fixfabriken fram med nya bostadsprojektet Glasbruket som andas Majornas gedigna historia och kultur.

Med en världsunik identitet har Majorna under tusen år utvecklats i takt med de som bor i området. Bostadsutvecklaren Balder bygger just nu kvarteret Fixfabriken i Majorna, ett bostadsområde som integreras för att bli en naturlig del av Majornas unika arkitektur. Nu pågår arbetet med Glasbruket, ett projekt bestående av 139 bostäder i industriell anda. Det är historiens bästa läge, helt enkelt.

Vill du veta mer om Glasbruket? Anmäl ditt intresse här. – Vi har jobbat mycket med dynamiken mellan båda Balders projekt och såklart omgivningens befintliga identitet. Glasbruket är med sina 14 våningar den högsta byggnaden i området. De två västra tornen bryter mönstret och blir ett nytt karaktäristiskt landmärke i Majorna, säger Peter Hulting, arkitekt på what!, som har ritat projektet.

Fixfabriken kommer att bli en ny mötesplats i Majornas redan väletablerade kulturliv. Stadsdelen ligger nära det mesta, oavsett om det handlar om kollektivtrafik, service, utbud eller närhet till upplevelser.

Nytt landmärke

Glasbruket kommer att bli ett nytt häftigt landmärke med sina 139 bostäder. Det är ett projekt som speglar det bästa av historien och framtiden, på en och samma gång. Det kommer bland annat finnas fyra etagelägenheter i storlekarna 75 kvadratmeter till 173 kvadratmeter. Etagelägenheterna beskrivs som ”våningar i världsklass”. – När det gäller etagelägenheterna har vi satsat på stora och generösa sociala ytor på entrévåningen, med sovrum på övre plan. Lite som en egen minivilla på tolfte eller fjortonde våningen, säger Ellen Siesjö, en av arkitekterna på what!.

Visste du att…

Majorna är känt för sina charmiga gamla kvarter, karaktäristiska kultur och industriella framtoning. Men visste du att Klippan varit en viktig knutpunkt för handeln sedan 1400-talet – långt före staden Göteborg bildades. Och att arkeologer hittat fynd från 8 400 till 6 000 år före Kristus.

Vill du veta mer om Glasbruket? Anmäl ditt intresse här.

Fakta: Detta är GlasbruketTyp: FlerbostadshusUpplåtelseform: BostadsrättAntal lägenheter: 139Boarea: Cirka 35 – 173 kvadratmeterAntal rum: 1 – 4 rokStatus: Premiärvisning 5 aprilPreliminär inflyttning: Hösten 2022