Positiv trend för nyproduktion

Antalet sålda nyproducerade bostadsrätter på Hemnet ökade igen under det tredje kvartalet. Trenden har varit positiv för såld nyproduktion sedan början av 2019, men med ett hack i kurvan under det andra kvartalet i år.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

I jämförelse med andra kvartalet 2020 så såldes det 14 procent fler nyproducerade bostäder i tredje kvartalet.

– Man kan tänka sig att den nedgång vi såg då hängde samman med de kraftigt fallande prisförväntningarna under våren. Eftersom många som köper nyproduktion redan sitter på en bostad som ska säljas blir prisförväntningarna viktiga. Nu har prisförväntningarna återhämtat sig och så även försäljningen av nyproduktion, säger Hemnets talesperson Staffan Tell.

Han pekar på att sedan förra året finns en stigande trend när det kommer till hur stor andel av utbudet av nyproducerade bostadsrätter som säljs.

– Det finns ett momentum just nu, som styrs av stigande prisförväntningar och en stor efterfrågan, säger Staffan Tell.