OBOS bygger prestigeprojektet Gasklockan – så får du välja först

Medlemsägda OBOS vann upphandlingen om att få bygga det exklusiva prestigeprojektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden – ett viktigt landmärke i Stockholm med cirka 320 bostäder. Samtidigt lanserar OBOS en ny bostadskö som ger förtur till Gasklockan och hundratals andra nybyggda hem runt om i Stockholm.
– För de mest attraktiva projekten, som till exempel Gasklockan, kommer ett medlemskap att vara avgörande för att ha möjlighet att köpa en av bostäderna, säger Anna Clara Dettner, Head of Loyalty på OBOS.

Visionsbild som visar Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden.

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder.

OBOS är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare med en lång historia och gedigen erfarenhet av att bygga med kvalitet och eftertanke. Just nu bygger och planerar OBOS för över 1000 bostäder per år i Stockholmsområdet.

650 bostäder i Norra Djurgårdsstaden

Nyligen blev det klart att OBOS i hård konkurrens vunnit markanvisningstävlingen för Gasklocka 3 och 4 i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. I projektet ryms cirka 320 lägenheter, förskola och lokaler för kontor och handel i markplan.

– Gasklockan är unik på många sätt och vi är väldigt glada att Stockholm stad ger oss förtroendet att utveckla ett så viktigt landmärke. Det kommer att nå 110 meter över havet och blir synligt i hela staden. Gasklockan är en stor markinvestering för OBOS på uppemot 700 miljoner kronor, säger Sofia Ljungdahl, VD på OBOS Nya Hem och ansvarig för OBOS storsatsning i Stockholm.

Byggstart av projektet beräknas ske 2023 och första inflyttning 2026.

– Vi uppskattar att kunna starta försäljningen av lägenheter 2022.

Läs mer om de nya bostäderna i Gasklockan.

Nya bostäder i Årsta och Täby

På Årstafältet bygger OBOS två bostadskvarter med cirka 185 lägenheter. Fokus är hållbar arkitektur och livet mellan husen med naturliga mötesplatser som skapar trivsel.

Täby vid Roslags Näsby växer en ny stadsdel fram. Här bygger OBOS 60 ljusa och välplanerade lägenheter med balkonger och spännande burspråk, säljstart 2021. I Aronsborg vid Mälaren i Bålsta planerar OBOS för ett nytt bostadsområde med säljstart 2022.

OBOS bygger också i Järfälla, Vega i Haninge, Sandhamn, Vallentuna och Åkersberga.

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder i Stockholm.

Så får du förtur

Den som är medlem i OBOS får chans att välja först. Det nya medlemskapet ger nämligen förtur till att köpa nya bostäder.

– Det här är det nya sättet att hitta sitt drömboende, först i kön väljer först. Vi erbjuder allt från tomter till villor, flyttklara hus, radhus, kedjehus, parhus och lägenheter – och vi finns över hela Sverige, säger Anna Clara Dettner, Head of Loyalty på OBOS.

Sofia Ljungdahl och Anna Clara Dettner.

Slipp stressen vid bostadsköp

Med det nya medlemskapet vill OBOS ge svenskarna möjlighet att välja sin bostad i lugn och ro.

– Vi vet att många upplever en stress och osäkerhet i samband med ett bostadsköp. Som medlem i OBOS slipper du den stressen. Ju längre tid du har som medlem, desto längre fram står du i kön – och först i kön väljer först. Du kan med andra ord lugnt vänta in din drömbostad och sedan planera köpet.

Mängder av erbjudanden

Ett medlemskap ger även mängder av rabatter och erbjudanden. Vad sägs om 30 procent rabatt av AVIS när du hyr en bil nästa gång? Eller 20 procent rabatt när du tar in på ett Best Western hotell?

– De flesta förmåner är kopplade till ditt boende. Du kan få rabatt på allt från försäkringar till köks- och badrumsinredning samt installering av solceller. Du får också rabatter på fritidsnöjen som resor och kultur. Så medlemskapet – som kostar 200 kronor per år – har ett värde i sig, även om du inte vill köpa bostad just nu.

Succé i Norge

OBOS är en medlemsägd organisation. Konceptet OBOS Medlem etablerades i Norge för drygt 90 år sedan och har blivit oerhört uppskattat. Drygt tio procent av norrmännen har redan tecknat ett medlemskap och många ser det som en livslång investering.

– I Norge har det blivit populärt att ge bort ett medlemskap i dop- och konfirmationspresent, säger Anna Clara Dettner.

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder.

Hjälp barnen till första bostaden

Ett syfte med medlemskapet är att OBOS ska kunna hjälpa fler svenskar in på bostadsmarknaden. Ställer du barnen i kö kan de få bättre möjligheter att köpa sin första bostad.

– I Norge har OBOS modellen Bostart där du som medlem köper bostaden till ett lägre pris än marknadspris, mot att du i framtiden säljer den för inköpspriset till OBOS. En annan modell är att du köper halva bostaden och hyr halva av OBOS. De här modellerna är väldigt populära och vi arbetar för att införa dem i Sverige inom några år.

Nytt sätt att äga i Gasklockan

De nya boköpmodellerna kommer att vara tillgängliga i till exempel projektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden.

– Lägenheterna i Gasklockan blir bostadsrätter eller ägarlägenheter, eller en kombination. Vår ambition är att omkring 20 procent av bostäderna ska erbjudas till våra medlemmar genom nya boköpsmodeller som sänker trösklarna till drömboendet och gör ett sådant här attraktivt projekt tillgängligt för fler människor, säger Sofia Ljungdahl.

Premiär för OBOS Medlem

  1. Som medlem får du förtur till nybyggda hem. OBOS erbjuder alltid sina bostäder till sina medlemmar först och i turordning, först i kön väljer först.
  2. I medlemskapet ingår generösa erbjudanden och förmåner som gör det enklare och billigare att förbättra sitt boende. Du får också rabatter på upplevelser som resor, nöjen, kultur och idrott.
  3. Att bli medlem är enkelt. Du anmäler dig på obos.se eller via OBOS-appen. Fyll i uppgifter, legitimera dig med Bank-ID och betala med Swish eller kort. Allt du betalar för delägarskap i OBOS är engångssumman 300 kronor. Därefter kostar ditt medlemskap 200 kronor/år – en avgift som OBOS bjuder på för 2020.

Fakta OBOS

• En medlemsägd bostadsutvecklare grundad 1929. Visionen är att uppfylla medlemmarnas bostadsdrömmar och utveckla framtidens samhälle.

• OBOS har tre bolag i Sverige: OBOS Sverige, OBOS Kärnhem och OBOS Nya Hem. I Sverige har OBOS sålt över 150 000 bostäder och har cirka 1000 medarbetare på 36 kontor runtom i landet.

• OBOS verkar i Sverige genom sina varumärken OBOS, OBOS Kärnhem, Myresjöhus och SmålandsVillan och bygger allt från villor till hela bostadsområden. OBOS åtagande sträcker sig också till miljön kring bostäderna.

Bli medlem i OBOS här.