Skiffertornet blir Uppsalas nya landmärke

I centrala Uppsala tar ett nytt och spännande bostadskvarter form. Här byggs stadens nya landmärke, Skiffertornet – nära service, kommunikationer och med Uppsalas kanske bästa utsikter.

Såhär kommer Skiffertornet att se ut.

Nu växer Skiffertornet fram vid Kvarntorget, precis på gränsen mellan Höganäs och Kvarngärdet. Bakom projektet står bostadsutvecklaren Nordr, vars vision är att bygga ett kvarter som speglar det redan levande funkisområdet – samtidigt som det sticker ut.

Vill du veta mer om Skiffertornet – läs mer här.

– Det här är helt klart en sällsynt möjlighet. Dels för att nyproduktion sällan byggs så centralt i Uppsala, men även för Skiffertornet blir det högsta bostadshuset så centralt i staden. Dessutom är det ett kvarter som sticker ut – helt klätt i skimrande grön skiffer, säger Åsa Lagerlöf, försäljningschef på Nordr.

Ovanligt projekt i centrala Uppsala 

Skiffertornet blir med sina 12 våningar en av de högsta byggnaderna i centrala Uppsala. Förutom tornet, blir det även två hus till i kvarteret om tre, respektive fem våningar. I kvarteret blir det allt ifrån kvadratsmarta ettor, perfekta som ett första boende – till fem rum och kök, för den växande familjen. 

Denna utsikt kommer boende i Skiffertornet att ha.

– Blandningen av bostäder gör att alla kan hitta sitt nästa hem här, samtidigt som det skapas en spännande dynamik. Dessutom har vi sett till att det finns både små och stora lägenheter riktigt högt upp i huset. Det kommer att finnas både ettor och tvåor så högt upp som på tionde våningen, berättar arkitekten Stefan Pollard från Arkitema, som står bakom projektet.

Var med och skapa ditt nya hem 

Samtliga bostäder, stora som små, har egen balkong och stora fönsterpartier med maximal utsikt över Uppsala. När man köper en bostad i Skiffertornet har man även möjlighet att välja mellan tre olika stilkoncept: Korall, Kristall och Grafit – för att addera eget tycke och smak på det nya hemmet.

Klicka här om du vill veta mer om inredningsvalen.

På taket av trevåningshuset blir det även en stor takterrass i söderläge med odlingslådor, pergola och grillplats. En ypperlig plats att umgås med vänner och familj till vardags och till fest. Garage blir det såklart – även med plats för din cykel. 

Nära till service, kommunikationer och natur 

Som boende i Skiffertornet har man nära till allt. Längs kvarteret mot Torkelsgatan görs det plats för både butiker och restauranger. I kvarterets sydöstra del blir det istället ett grönt torg, som smälter väl samman med stadsmiljön. Med cykel tar det cirka tre minuter till Vaksala Torg, fem minuter till tågstationen och nio minuter till universitetet. 

Vill du göra en intresseanmälan? Klicka här.

– Ja, det här är helt enkelt ett av de finaste lägen som finns kvar att bygga på i Uppsala, säger Stefan Pollard.

I närheten av kvarteret ligger Uppsalas stadskärna.

Visste du att…

Bostadsutvecklaren Veidekke Eiendom har bytt namn och heter nu Nordr. Det är samma företag och standard, bara ett nytt namn. Det betyder att alla försäkringar, avtal och garantier gäller utan ändring.

Nordr är en av Nordens största fastighetsutvecklare med verksamhet, kontor och projekt i både Sverige och Norge. De har alltid många aktiva projekt och nästan 20 000 bostäder att utveckla i vår markbank. Nordr utvecklar smarta, solida och hållbara hem och bygger stadsdelar där du kan känna dig som hemma.