Sjönära läge i Igelstavik

Östertäljes nya sjöstad Igelstavik växer fram, ett unikt bostadsområde nära vattnet och med goda kommunikationer in till Stockholm. Det nya området erbjuder moderna bostäder med sjöutsikt i både flerfamiljshus och radhus. 

Flera lägenheter har utsikt över vattnet. Illustration: JM

I JMs nya bostadsområde Igelstavik blir det cirka 500 bostäder nära grön natur och vattnet i Södertälje kanal. Vill du in till restauranger och shopping så ligger Södertäljes centrum endast en kort cykeltur bort. JM har tillträdestider som passar de flesta, och redan i februari startar tillträde för flera projekt i Igelstavik.

Vill du veta mer om Igelstavik? Läs mer här. 

Vattnet är ständigt närvarande i Igelstavik. Det vackra läget tas till vara på med bland annat en lång strandpromenad som blir ett härligt promenadstråk under varma dagar. Vid vattnet finns också en nybyggd park, Korpuddsparken – med utegym och lekpark.

Rofyllt boende vid vattnet 

Många bostäder har utsikt mot vattnet och de flesta får minst en balkong eller uteplats. I JMs andra kvarter i området, Igelsta Strandentré, får flera bostäder balkonger med sjöutsikt eller utsikt över innergården. 

Vill du veta mer om Igelsta Strandentré – läs mer här. 

– Kvarteret kommer att bestå av en hästskoformad huskropp som sträcker sig runt en välkomnande innergård. Totalt blir det 75 moderna bostadsrätter, från yteffektiva ettor, till rymliga fyror, säger säger Joacim Olofson, projektledare på JM för Igelsta Strandentré och Igelsta Terrass.

Bostädernas planlösning är modern och utnyttjar varje kvadratmeter. Illustration: JM

Även i Igelsta Terrass, ett kvarter som byggs bara 100 meter från vattnet, kan du njuta av vacker sjöutsikt i många av bostäderna. Igelsta Terrass består av 66 välplanerade lägenheter med hög standard, de flesta med stor balkong, uteplats eller terrass. Huset omsluter en lummig innegård.

Läs mer om Igelsta Terrass här.

– Byggnaden har utformats för att så många av bostäderna som möjligt ska få sjöutsikt och alla lägenheterna har smarta planlösningar så att varje kvadratmeter kan nyttjas maximalt, berättar Joacim.

Rymliga hus och radhus

För dig som vill bo större eller kanske har en växande familj kan Igelsta Parkhus vara något. Kvarteret kommer erbjuda 41 hus på 128-137 kvadratmeter, både välplanerade radhus och fristående hus. Oavsett storlek har husen sociala ytor på entréplan och flera sovrum på övre plan. 

Hus med lugnt sjönära läge. Illustration: JM

– Standarden i Igelsta Parkhus kommer vara hög med parkettgolv, energisnåla vitvaror och många bra förvaringsmöjligheter, säger Mimmi Meurlin, projektledare på JM för Igelsta Parkhus.

Vill du läsa mer om Igelsta Parkhus – Klicka här. 

Nära till service, skolor och Stockholm

I Igelstavik har du allt du behöver på ett behagligt avstånd för att få ihop vardagspusslet. På cykelavstånd finns Södertälje centrum med ett utbud av matbutiker, caféer och restauranger. I närområdet finns även flera skolor, från förskola och grundskola för de yngre barnen till gymnasieskola för de äldre.

Dessutom ligger Östertälje station bara tre minuters promenad bort, med smidiga direktförbindelser in till Stockholm city. Har du bil så ligger på- och avfarten till E4:an bara några kilometer bort. 

Östertäljes nya sjöstad Igelstavik växer fram, ett unikt bostadsområde nära vattnet. Illustration: JM

Köp tryggt med JM

När du köper en JM-bostad kan du ta del av deras Trygghetspaket. Det innebär bland annat skydd mot dubbla boendekostnader. Om försäljningen av din befintliga bostad drar ut på tiden, kan du alltså få ersättning upp till 20 000 kr/mån för dubbel boendekostnad i upp till sex månader.

Du kan även få tillträdesskydd vilket innebär att du får skjuta upp din inflyttning med upp till sex månader, om du av någon anledning inte skulle kunna flytta in på det tänkta tillträdesdatumet.

Vill du veta mer om JMs Trygghetspaket – läs mer här.