Igelstavik – ny stadsdel längs kanalen i Östertälje

Östertäljes nya stadsdel Igelstavik växer fram, ett unikt bostadsområde nära vattnet och med goda kommunikationer in till Stockholm. Det nya området erbjuder nyproducerade bostadsrätter, hyresrätter, villor samt radhus. 

Här bor du nära natur, kommunikation och barnomsorg. Illustration: JM.

I JMs nya bostadsområde Igelstavik blir det cirka 500 bostäder nära grön natur och vattnet i Södertälje kanal. Vill du in till restauranger och shopping så ligger Södertälje centrum endast en kort cykeltur bort. Vid vattnet finns också en strandpromenad och den nybyggda Korpuddsparken – med utegym och lekpark.

Vill du veta mer om Igelstavik? Läs mer här. 

Flytta in redan i vår

Många bostäder har utsikt mot vattnet och de flesta får minst en balkong eller uteplats. Ett bra exempel på det är, Igelsta Terrass, ett kvarter som byggs bara 100 meter från vattnet, där du kan njuta av vacker sjöutsikt i många av bostäderna.

De flesta bostäderna har balkong eller terrass med sjöutsikt. Illustration: JM

Igelsta Terrass består av 66 välplanerade lägenheter med hög standard, de flesta med stor balkong, uteplats eller terrass. Huset omsluter en härlig innergård. Tillträdena till lägenheterna börjar i april i år.

– Byggnaden har utformats för att så många av bostäderna som möjligt ska få sjöutsikt och alla lägenheterna har smarta planlösningar så att varje kvadratmeter kan nyttjas maximalt, säger Joacim Olofson, projektledare på JM för Igelsta Terrass.

Vill du veta mer om Igelsta Terrass – läs mer här.

Kanalhusen och Igelsta Strandentré är två andra kvarter som JM har färdigställt i området.

Inflyttningsklara hus och radhus

För dig som vill bo större eller kanske har en växande familj kan Igelsta Parkhus vara något. I kvarteret finns det inflyttningsklara hus om 128-137 kvadratmeter, både välplanerade radhus och fristående hus. Oavsett storlek har husen sociala ytor på entréplan och flera sovrum på övre plan. 

Hus med lugnt sjönära läge. Illustration: JM

– Standarden i Igelsta Parkhus är hög med parkettgolv, energisnåla vitvaror och många bra förvaringsmöjligheter, säger Mimmi Meurlin, projektledare på JM för Igelsta Parkhus.

Vill du läsa mer om Igelsta Parkhus – Klicka här.

Nära till service, skolor och Stockholm

I Igelstavik har du allt du behöver på ett behagligt avstånd för att få ihop vardagspusslet. På cykelavstånd finns Södertälje centrum med ett utbud av matbutiker, caféer och restauranger. I närområdet finns även flera skolor, från förskola och grundskola för de yngre barnen till gymnasieskola för de äldre.

Dessutom ligger Östertälje station bara tre minuters promenad bort, med smidiga direktförbindelser in till Stockholm city. Har du bil så ligger på- och avfarten till E4:an bara några kilometer bort.

Östertäljes nya sjöstad Igelstavik växer fram, ett unikt bostadsområde nära vattnet. Illustration: JM.

Köp tryggt med JM

När du köper en JM-bostad kan du ta del av deras Trygghetspaket. Det innebär bland annat skydd mot dubbla boendekostnader. Om försäljningen av din befintliga bostad drar ut på tiden, kan du alltså få ersättning upp till 20 000 kr/mån för dubbel boendekostnad i upp till sex månader.

Du kan även få tillträdesskydd vilket innebär att du får skjuta upp din inflyttning upp till sex månader, om du av någon anledning inte skulle kunna flytta in på det tänkta tillträdesdatumet.

Vill du veta mer om JMs Trygghetspaket – läs mer här.