Därför ska du bo i nyproduktion i Malmö

Många bostadsköpare väljer mellan att köpa en begagnad bostad eller nyproduktion. Det finns flera fördelar med nyproduktion, från att det är ett tryggt bostadsköp till att du slipper budkrig. Här listar vi några fördelar.

Riksbyggens projekt Brf Kanalpromenaden vid Citadelskajen, Malmö.

1. Du är först att bo 

Det är speciell känsla att vara den första som använder duschen, lagar mat i köket eller tar en första vårfika på balkongen. Med en nyproducerad bostad är du först med allt. Är du tidigt ute har du dessutom chansen att anpassa bostaden som just du vill ha den genom olika personliga tillval.

Nyproducerade bostäder i Malmö – läs mer här.

2. Ett tryggt bostadsköp

Det är oroliga tider i världen. För att göra bostadsköpet till en trygg upplevelse, från start till mål, så har Riksbyggen ett Trygghetslöfte. Det är ett ekonomiskt skydd för privatpersoner och ska underlätta processen om något händer. – Trygghetslöftet ger dig ett ekonomisk skydd om något oförutsett händer. Det har vi på Riksbyggen tagit fram för att skapa en större trygghet när du går in i ditt livs största affär, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen.

Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen.

I Trygghetslöftet ingår bland annat skydd om du inte lyckas sälja din befintliga bostad, skydd mot dubbel boendekostnad, avbokningsskydd och tillträdesskydd. I praktiken innebär det att om du blir sjuk eller arbetslös kan du få rätt till upp till 12 fria månadsavgifter eller skjuta på tillträdesdagen med upp till tre månader.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte här.

3. Ett modernt och energieffektivt boende

Riksbyggens bostäder har en god inomhusmiljö, låga driftkostnader och är byggda med genomtänkta material. Husen är välisolerade och utrustade med energieffektiva vitvaror och uppvärmningssystem. Många hus producerar dessutom en del av sin egen el genom solceller på taken. Allt för en så låg energianvändning som möjligt.

I Limhamn i Malmö byggs det nya projektet Brf Sångestenen – bostäder för dig över 55 år.

Husen har lösningar som på olika sätt underlättar en hållbar och trivsam vardag. Det kan till exempel handla om trevliga gemensamma utrymmen eller bilpool i föreningen. Förutom minskad miljöpåverkan, handlar det om smarta lösningar för social gemenskap och en långsiktig hållbar ekonomi för de boende.

– Vi fastställer vilka åtgärder som behöver göras för att bostaden ska lämna ett så litet avtryck i miljön som möjligt. På många platser bidrar vi dessutom med nya positiva effekter för miljön eller omgivningen, säger Tobias avslutningsvis.

4. Fast pris utan budgivning

Genom att köpa en nyproducerad bostad så slipper du budgivning, då priset på bostaden är fast och det är först till kvarn som gäller. 

– När du köper en nyproduktion av Riksbyggen så är priset fastställt från början och du slipper delta i någon stressig budgivning, säger Tobias.

På så vis blir det enklare att planera bostadsköpet och du kan ha en rak och tydlig dialog med din bank.

5. Slipp renovera och känn dig lugn med garantier

En nyproducerad bostad från Riksbyggen är av hög kvalitet, smarta planlösningar och många moderna finesser. Det innebär att du kan luta dig tillbaka och slipper renovering, både i din lägenhet och i de gemensamma ytorna.

Innan du får nyckeln i handen och flyttlasset går har grundliga besiktningar genomförts och du har garantier på bostaden. Helt enkelt ett tryggt, smidig och avslappnat sätt att bo på.

Nyproducerade bostäder i Malmö – läs mer här.