Därför ska du köpa nyproduktion i Norrköping

När du ska köpa en bostad finns det flera saker att överväga. Borde du köpa en begagnad eller en nybyggd bostad? Med nyproduktion kan du njuta av många fördelar – från att ha en energieffektiv och modern bostad, till en trygg affär som ger dig garantier och valmöjligheter.

I Riksbyggens bostäder bor du med gott samvete. Bild: Riksbyggen.

I oroliga tider med elpriser som drar iväg och hög inflation kan valet av bostad påverka din ekonomiska stabilitet och trygghet på lång sikt. En nyproducerad bostad är en smart investering, då de ofta har hög energieffektivitet och moderna lösningar som minskar dina driftkostnader. Det är Riksbyggens bostäder ett bra exempel på. 

Se var Riksbyggen bygger bostäder nära där du bor.

Hållbara och energieffektiva bostäder

I Riksbyggens bostäder bor du med gott samvete. De har inte bara en god inomhusmiljö, utan även låga driftskostnader och är byggda med genomtänkta material som kommer hålla många år framåt. Husen är välisolerade och är utrustade med energieffektiva vitvaror och uppvärmningssystem. Många av husen producerar dessutom egen el genom solcellspaneler på taken. Allt för att du ska nå en så låg energianvändning som möjligt. 

Nyproducerade bostäder i Norrköping – läs mer här.

Husen har lösningar som underlättar en hållbar och trivsam vardag. Det kan exempelvis handla om gemensamma utrymmen eller bilpool i föreningen. Förutom minskad miljöpåverkan, handlar det om smarta lösningar för social gemenskap och en långsiktig hållbar ekonomi för de boende. 

– Vi fastställer vilka åtgärder som behöver göras för att bostaden ska lämna ett så litet avtryck i miljön som möjligt. På många platser bidrar vi dessutom med nya positiva effekter för miljön eller omgivningen, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen. 

Ett tryggt bostadsköp – från start till mål 

För att göra bostadsköpet till en trygg upplevelse så finns Riksbyggens Trygghetslöfte, ett ekonomiskt skydd om något oförutsett händer dig. Det ger dig bland annat rätt att frånträda köpet eller flytta fram tillträdet, och rätt till fria månadsavgifter vid dubbelt boende. 

Riksbyggens bostäder är av hög kvalitet, har effektiva planlösningar och många smarta finesser. Bild: Riksbyggen.

”Trygghetslöftet skapar en otrolig trygghet”

Trygghetslöftet är något som hjälpte makarna Sörestedt. Birthe och hennes man Nils-Arne ville lämna huslivet i Visby för ett bekvämare boende i Malmö. De köpte därför en bostadsrätt i Bonum Brf Sångstenen – Riksbyggens koncept med seniorbostäder för personer över 55 år. Tyvärr har läget på bostadsmarknaden gjort att försäljningen av huset tagit längre tid än paret räknat med. 

Vill du läsa mer om Riksbyggens Trygghetslöfte? Klicka här.

– Trygghetslöftet skapar en otrolig trygghet. Vi skulle ha flyttat till Malmö i januari, men vi har fortfarande inte fått vårt hus sålt i Visby. Det känns trist, men tack vare Trygghetslöftet så slipper vi stå med dubbla boendekostnader, säger Birthe. 

Paret bor fortfarande kvar i Visby, men hoppas kunna flytta ner till Malmö så fort huset blir sålt. 

Garantier, service och förvaltning ingår 

Innan du får nyckeln i handen och flyttlasset går har grundliga besiktningar genomförts av Riksbyggen. De förvaltar även alla sina bostäder i minst fem år – därefter bestämmer ni i föreningen om Riksbyggen ska fortsätta. 

Riksbyggens bostäder är av hög kvalitet, har effektiva planlösningar och många smarta finesser. Förutom att du är först att bo, slipper du tänka på renovering både i din bostad i de gemensamma ytorna. Skulle något gå sönder har du hela fem års garanti på din bostad. 

Nyproducerade bostäder i Norrköping – läs mer här.