Flytta in i Solnas senaste kvarter

Solna Centrum växer på höjden med nya bostäder. Mellan Gamla Råsunda och Vasastan pågår nu färdigställandet av 116 välplanerade hem i Solna Parad. Vid årsskiftet flyttade den första etappen in och det upphöjda kvarteret kom till liv på riktigt. 

– I Solna Parad har du nära till allt du bryr dig om. Här får du en gemytlig småstadskänsla och livlig storstadspuls på samma gång, säger Anders Edwall, projektledare på Besqab.

Samtida arkitektur som smälter in i omgivningarna med en tvist. En upphöjd innergård. Illustration: Besqab.

Nytt kvarter i ett levande centrum

Solna Centrum är med sitt läge strax utanför tullarna sedan lång tid tillbaka ett mycket eftertraktat och uppskattat område. Här präglas vardagen av närheten till såväl nöjen och shopping som härliga grönområden som sätter grönkant på lugna helger och skönt sommarhäng. Och för att inte tala om närheten till buss, tunnelbana, tvärbana och pendeltåg som underlättar jobbpendlingen till innerstad, ytterstad och Uppsala. 

I Solna Parad och dess 8 våningar erbjuds bostadsrätter om 1-5 rum och kök. Alla lägenheter är väl planerade för singel-, sambo- och familjeliv och har antingen en balkong eller uteplats. Till den egna uteplatsen adderas även en, för alla grannar, gemensam upphöjd innergård med sittplatser, sandlåda, lekredskap, cykelhus och växtplanteringar.

Läs mer om Solna Parad och gör din intresseanmälan här.

Inflyttningsklara bostäder

Till årsskiftet välkomnade Besqab de första inflyttande kunderna till Solnas senaste kvarter. Inflyttningarna pågår etappvis under hela våren i takt med att knopparna på den grönskande paradgatan nedanför brister. Till sommaren 2024 står projektet färdigställt, alla grannar är inflyttade och den gemensamma innergården är en självklar samlingspunkt under bar himmel. 

Har du precis upptäckt Solna Centrum och Solna Parad och önskar flytta omgående?  Nu finns tillfälle att köpa en nyproducerad lägenhet med inflyttning i nära antågande. I Solna Parad slipper du den långa väntetiden från första spadtag och flyttar in i ditt alldeles nya hem om bara några månader.  

Se alla inflyttningsklara lägenheter i Solna Parad här.

Trivsamt ljusinsläpp i kök och vardagsrum som ligger i vinkel i Solna Parad Plus. Illustration: Besqab.

Extra allt högst upp

Högst upp i Solna Parad huserar Besqabs totalt åtta Plus-lägenheter med tre till fem rum och kök i olika storlekar. Alla bostäder har sina olika guldkanter. Några har till exempel ett sovrum som är en hel liten svit, med både walk-in-closet och balkong. Andra har dubbla terrasser med kvällssol och en massa extra kvadratmetrar, biarea inredd med till exempel badrum, tvättdel och klädkammare. Lägenheterna har även en riktigt fin takhöjd med mer än tre meter på flera ställen. Bostäderna i Solna Parad Plus har ett fantastiskt läge med balkonger och terrasser vända mot Solnavägen och Solna Centrum.

Se filmen om Solna Parad och Solna Parad Plus här.

Ytsmart stadsplanering

Besqab tänker alltid ytsmart när det kommer till stadsplanering. Därför byggs de nya husen ovanpå det befintliga parkeringsgaraget i Solna Centrum. Husen bidrar till områdets nya stadsmässiga siluett, samtidigt som de möjliggör för ett ökat utbud av bostäder, butiker och restauranger. Det resulterar i en väl avvägd arkitektur som kommer att harmonisera väl med de äldre husen kring Solna Centrum.

– Det blir en fortsättning på satsningen som påbörjats med de nya bostäderna i Gamla Råsunda, och som fortsätter hela vägen ner mot Torsplan i Hagastaden. Från Solna Centrum når du både gamla Råsunda och Vasastan med cykel på cirka 5-10 minuter, säger Anders.

Gatuvy. Illustration: Besqab.

Flygbild över Solna Centrum och dess omgivningar. Illustration: Besqab.

Sveriges nöjdaste bostadskunder – för tredje året i rad

Besqab har Sveriges nöjdaste bostadskunder för tredje året i rad, det visar Prognoscentrets årliga undersökning. Läs mer om utmärkelsen och hur Besqab jobbar för att sprida boglädje och skapa hållbara hem och boendemiljöer.