Köp nyproduktion nu – risk för stigande priser framöver

Nytt, tryggt och redo att bo i. Med en nyproducerad bostad slipper du tänka på att behöva renovera, det är ett bekymmersfritt boende helt enkelt.

– Den som köper en bostad av Riksbyggen behöver inte fundera på att behöva lägga ut en halv miljon extra på att renovera eller oroa sig för avgiften, säger Tobias Dysenius, affärsutvecklings- och försäljningschef på Riksbyggen. 

Här planerar Riksbyggen det andra kvarteret på Masthuggskajen. Det blir 68 lägenheter – alla med fantastisk utsikt över älven och staden. Bild: Riksbyggen.

I oroliga tider så kan valet av bostad påverka din ekonomiska stabilitet på både kort- och lång sikt. De snabbt stigande räntorna har påverkat bostadsmarknaden i hög utsträckning det senaste året, och enligt nya siffror påbörjades 49 procent färre lägenhetsbyggen i fjol än under 2022. Samtidigt visar Hemnets Köparbarometer i februari att allt fler tror på stigande bostadspriser. 

Det tror Tobias Dysenius kan leda till en pressad bostadsmarknad med högre priser framåt.

Läs om fler fördelar att köpa nyproduktion här.

– Det byggs alldeles för lite och lågkonjunkturen har spätt på den utvecklingen. När marknaden vänder kommer det att leda till ett ökat tryck. Sammantaget talar det här för stigande priser framöver. Det gör ett potentiellt köp idag mer attraktivt sett till att man just nu kan få mycket för pengarna, säger han. 

Det faktum att antalet bostadsaffärer har varit lägre de senaste åren är också något som gynnar dagens köpare, menar Tobias Dysenius.

Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen. Bild: Riksbyggen.

– Just nu innebär det att det finns många nyproducerade bostäder att välja på, och att man därmed kan lägga lite extra tid på vad som är ett av livets viktigaste köp.

Satsar stort i Göteborg

Göteborg växer så det knakar och Riksbyggen har flera nya spännande projekt på gång på olika platser i området. Allt från den lilla bostadsrätten för den som ska köpa din första lägenhet, till lägenheter perfekta för familjer.

– Förutom fina bostadsrätter har vi också rad- och kedjehus med äganderätt samt kooperativa hyreslägenheter för dig mellan 18 och 35 år, säger Martin Lundblad som är sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg.

Se bostadsrätter till salu i Göteborg – klicka här.

Nu finns bara ett fåtal lägenheter kvar i Brf Dunungen, beläget i nya Semla Stad i Göteborg. Bild: Riksbyggen.

Ett bekymmersfritt liv på en attraktiv plats

En högkvalitativ och bekymmersfri vardag – det är vad det innebär att bo i en Riksbyggen bostad. Varje hem präglas av modern design, hög standard och genomtänkta planlösningar. Inte nog med det, dessutom erbjuder deras bostäder låga driftskostnader och hållbarhet genom noggrant utvalda material. 

– När man köper en bostad av Riksbyggen behöver man inte fundera på renovering eller att avgiften kommer att chockhöjas. Både våra fastigheter och föreningarnas ekonomiska planer är framtagna för att hålla länge, säger Tobias Dysenius.

Läs om fler fördelar att köpa nyproduktion här.

Tryggt att köpa, flytta in och äga din bostad

För att du ska känna ytterligare trygghet finns Riksbyggens Trygghetslöfte; ett ekonomiskt skydd som kan bli aktuellt om du inte lyckas sälja din befintliga bostad, blir allvarligt sjuk eller förlorar jobbet. Det ger dig bland annat rätt att frånträda köpet eller flytta fram tillträdet, samt rätt till fria månadsavgifter vid dubbelt boende.

– Det är en trygghet som har uppskattats väldigt mycket av våra köpare nu när det har varit segare på marknaden, säger Tobias Dysenius.

Vill du veta mer om Trygghetslöftet? Klicka här.